CADUSA  CAMPERREIZEN 

      dé specialist voor een campervakantie               

ALGEMENE INFORMATIE CAMPER HUUR.

Q: Welk voordeel geeft het reizen in een camper mij, boven het reizen in een auto?
A: De vrijheid die een camper u biedt is niet te evenaren. U hebt altijd alles bij de hand, een hapje en een gekoeld drankje onderweg, maar ook een toilet en natuurlijk uw slaapplaats. U stopt waar u dat wilt en overnacht op de mooiste plekken midden in de natuur. In de ochtend stapt u de camper uit en kunt u heerlijk in de frisse buitenlucht ontbijten. In de avond zit u tot in de late uurtjes buiten voor uw camper bij de barbecue of bij een kampvuur. Zeg nou zelf, daar kan toch een vakantie met de auto niet tegenop?

Q: Hoe ver vooraf dien ik een camperreis te boeken om voordelig uit te zijn?
A: Dit is afhankelijk van uw bestemming. Vanaf mei/juni kunt u reserveringen maken voor vertrekken vanaf maart het volgende jaar tot april het jaar daarop naar de Verenigde Staten en Canada. Vanaf oktober/november kunt u reserveringen maken voor vertrekken vanaf maart het volgende jaar tot april het jaar daarop naar Australië en Nieuw-Zeeland. Voor Zuid-Afrika kunt u ongeveer vanaf november reserveringen maken voor vertrekken vanaf maart het volgende jaar tot april het jaar daarop. Op dat moment zijn alle vroegboekkortingen bekend, en deze lopen vaak hoog op wanneer u reserveert vóór december of zelfs eerder. Het is dus aan te raden om zo vroeg mogelijk uw reservering te maken om op die manier velen honderden euros voordeel te ontvangen.

Q: Wat houdt het Flex- of Valuesysteem nou precies in?
A: Dit houdt in dat de prijs flexibel is en iedere week kan wijzigen. De verhuurder kijkt iedere week naar welk campertype veel vraag is en in welke locatie de meeste campers op voorraad zijn. Op basis hiervan kunnen de flexprijzen iedere week per voertuig en per locatie aan worden gepast. Hoe vroeger u boekt hoe lager de prijs. In uw (online) offerte wordt de op dat moment geldende prijs weergegeven, ook staat hierbij genoteerd tot welke datum deze te boeken is.

Q: Mag ik met mijn normale rijbewijs B een camper besturen?
A: Het is toegestaan om in de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika met uw normale B-rijbewijs de camper te besturen. U heeft dus geen zogenaamd groot rijbewijs nodig. Ook niet voor grote A-klasse campers. In Europa is het vaak wél verplicht een groot rijbewijs te bezitten voor het rijden van campers boven een bepaald gewicht. Wanneer u een speciaal rijbewijs nodig heeft om een camper te besturen geven wij dit duidelijk aan.
Een internationaal rijbewijs (verkrijgbaar bij de ANWB) is voor enkele landen noodzakelijk. U vindt deze informatie online per verhuurder terug onder het kopje campers, bij de bestemming van uw keuze en de verhuurder van uw keuze.
Wanneer u de Engelse taal niet voldoende beheerst, is het raadzaam om een internationaal rijbewijs aan te schaffen.

Q: Is het moeilijk om met een camper te rijden?
A: Het rijden met een camper is absoluut niet moeilijk. De campers zijn veelal uitgerust met stuur- en rembekrachtiging waardoor de besturing zeer eenvoudig is.
De wegen en de parkeerplaatsen zijn er bovendien compleet op ingesteld. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat u niet mobiel zult zijn tijdens uw reis. U kunt op de meeste plekken komen zonder problemen!
De lengte, hoogte en breedte van de camper wijken natuurlijk wel af van een standaard auto. Houdt u daarom tijdens het rijden in de gaten hoe hoog, lang en natuurlijk hoe breed de camper is. Rijden onder bruggen, takken, de overkapping bij het tankstation en de McDrive, die veelal te laag zijn, kan fataal zijn voor de airco op het dak!

Q: Is het ook mogelijk om met de camper grote steden te bezoeken?
A: Een camper is een ideaal vervoermiddel wanneer U de natuur in trekt. Helaas is een camper wat minder handig om een grote stad mee te bezoeken. Wij raden daarom de campings aan in de directe omgeving van de steden. Deze campings hebben vaak een eigen shuttlebus service naar het downtown gedeelte van de stad. U parkeert dan uw camper alvast op de camping en neemt de shuttleservice naar de stad. U brengt de gehele dag een bezoek aan de stad en keert 's avonds weer terug op de camping.
Een andere oplossing die voor de meeste grote steden prima werkt is dat men met de camper naar het dichtstbijzijnde station rijdt, daar parkeert en dan met de trein, metro en/of tram naar de stad reist.

Q: Moet ik zelf beddengoed meenemen?
A: Bij alle verhuurders uit ons aanbod (m.u.v. enkele verhuurders in Europa) is het mogelijk om beddengoed en een keukeninventaris bij te reserveren. U hoeft dit dus niet zelf van thuis mee te nemen! Wij nemen de inventarissen standaard mee in uw (online) offerte.

Q: Er zijn zoveel camperverhuurders, welke past het beste bij mijn wensen?
A: Wij werken samen met meer dan tachtig verhuurders wereldwijd. Per bestemming heeft u dan ook vaak veel verschillende verhuurders waar u uit kunt kiezen.
Wij beoordelen alle camperverhuurders op basis van onder andere kwaliteit, leeftijd van de campers en serviceniveau. Afhankelijk daarvan klassificeren wij camperverhuurders als premium, goed, basis, budget of backpacker kwaliteit. Tevens beoordelen reizigers van Travelhome ná hun camperreis de verhuurder waarmee zij gereisd hebben. Zo kunt u voor uzelf bepalen welke verhuurder aansluit op uw wensen. Twijfelt u? Vraag ons dan om advies, wij helpen u graag met het maken van een goede keuze.

De klassificaties zijn als volgt:

Premium: Campers van de beste kwaliteit, die motorisch en qua inrichting in uitstekende staat zijn met degelijke afwerking en luxe faciliteiten. De verhuurmaatschappij verleent uitstekende persoonlijke service en zorgt dat de vloot jong blijft door regelmatige vernieuwing.

Voor de reiziger die hoge eisen stelt aan de kwaliteit van de camper en rekent op een persoonlijke uitstekende service voor, tijdens en na de reis.

Goed: Campers die nieuw tot maximaal enkele jaren oud zijn met een goede prijs-kwaliteitverhouding. De campers zijn degelijk afgewerkt. Men kan rekenen op een goede service van de verhuurmaatschappij voor en tijdens de reis.

Voor de reiziger die een goede prijs/kwaliteitverhouding van camper en service belangrijk vindt.

Basis: Eenvoudige campers die motorisch in goede staat zijn. Er is geen garantie op de leeftijd van deze campers en kunnen nieuw tot meerdere jaren oud zijn. De kwaliteit van de inrichting is eenvoudig en de oudere types kunnen een verouderd interieur hebben. Gebruikssporen zijn in dat geval geen uitzondering. De service van de verhuurder is minder persoonlijk.

Voor de reiziger waar de prijs de doorslag geeft en weinig waarde hecht aan de leeftijd/interieur van de camper of persoonlijke service.

Budget: Low-cost campers met beperkte uitrusting, zonder luxe faciliteiten. Deze campers zijn in de meeste gevallen meerdere jaren in de verhuur en kunnen zichtbare gebruikssporen hebben aan binnen- en buitenkant. Er staat in de meeste gevallen een aanzienlijke hoeveelheid kilometers op de teller. De service is minder persoonlijk.

Voor de reiziger die zich bewust is van het feit dat de campers in deze categorie intensief gebruikt zijn en hier geen moeite mee heeft. De lage(re) prijs is doorslaggevend. Bij eventuele problemen het geen punt vindt zelf actief te moeten optreden in overleg met de verhuurder.

Backpacker: De camper(busjes) hebben een eenvoudige uitstraling zonder luxe faciliteiten en kunnen in de praktijk al wat ouder en/of intensief gebruikt zijn. De kwaliteit is van een lagere standaard en de inrichting soberder dan u van een camper uit ons reguliere camperaanbod kunt verwachten. Per verhuurder kan de kwaliteit verschillen.

Deze over het algemeen simpele camper(busjes) zijn geschikt voor de rugzaktoerist met een beperkt budget. Dit type camper is niet geschikt voor de gemiddelde campertoerist en is per definitie geschikt voor de genoemde doelgroep die weinig tot geen waarde hecht aan luxe. Valt u hier niet onder dan adviseren wij u een keuze te maken uit ons standaard product.

Q: Klopt het dat we niet direct de camper mogen ophalen bij aankomst?
A: In de Verenigde Staten en Canada is een eerste (hotel)overnachting verplicht gesteld door de camperverhuurder. Op die manier kunt u uitgerust aan uw camperavontuur beginnen. De hotelovernachting kan Travelhome voor u reserveren.
In de rest van de landen uit ons aanbod is een eerste (hotel)overnachting niet verplicht en kunt u de camper direct ophalen na aankomst. Natuurlijk is het na lange vluchten, zoals naar Nieuw-Zeeland, wel aan te raden om een nacht uit te rusten voor u op weg gaat.

Q: Waar moet ik de camper ophalen? Of word ik opgehaald door de camperverhuurder?
A: U haalt de camper op bij het verhuurstation van de verhuurder. Deze wordt niet naar de luchthaven of naar uw hotel gebracht. Een aantal verhuurders bieden een transferservice, wat betekent dat zij u op (laten) halen bij de luchthaven of bij uw hotel en u naar het verhuurstation brengen. Deze service is soms inbegrepen in de huurprijs van de camper, in andere gevallen betaalt u er extra voor.
Voor verhuurderspecifieke informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

Q: Kan ik mijn koffers goed kwijt in de camper?
A: Het is aan te raden om bagage in opvouwbare koffers/tassen te vervoeren. In de campers is weinig ruimte voor harde koffers. Soms kunnen koffers wel (op eigen risico) achtergelaten worden bij het verhuurstation. U moet dan echter uw bagage relatief snel en gehaast weer inpakken bij het inleveren van de camper.

Q: Wat is het benzineverbruik van een camper?
A: Het benzineverbruik verschilt. C klasse campers (met een alkoof) rijden ongeveer 1 op 5. A klasse campers (grote busmodellen) zijn minder zuinig en campervans (kleine busjes) zijn weer een stuk zuiniger. Natuurlijk speelt ook de omgeving mee, rijdt u in de bergen dan zal het verbruik van de camper hoger zijn dan op vlakke wegen.

Q: Hoe is de verzekering van de camper geregeld?
A: De verzekering is per camperverhuurder anders geregeld. Vaak heeft u nog een eigen risico. U kunt dit eigen risico in bepaalde gevallen afkopen met een verzekering van de verhuurder, of u kunt gebruik maken van de No Risk camperverzekering van Unigarant.

Q: Moet ik borg betalen bij het ophalen van de camper?
A: Ja, er wordt een borg gevraagd welke u in de meeste gevallen dient te voldoen per creditcard. Houdt u er dus rekening mee dat uw limiet toereikend is. De creditcard dient op naam van de hoofdbestuurder van de camper te staan.

Q: Is een creditcard verplicht tijdens een campervakantie?
A: Voor reizen in de Verenigde Staten is het zeer belangrijk dat u over een creditcard beschikt. Niet alleen stelt de verhuurder een creditcard verplicht voor het huren van de camper en het garant staan voor de borg, tevens kunt u met deze creditcard alle betalingen in orde maken. Werkelijk overal in de Verenigde Staten kunt u met de creditcard betalen. Van het kopen van een pakje kauwgom tot dure aankopen.

Q: Hoe hoog dient mijn limiet te zijn op mijn creditcard?
A: De meeste verhuurders stellen een borg per creditcard dus verplicht. Uw limiet dient dus in ieder geval toereikend te zijn aan het bedrag van de borg. Wanneer u de creditcard tijdens uw reis tevens voor andere uitgaven wenst te gebruiken, zoals benzine, campings, aankopen etc. is het zeker raadzaam om een voldoende limiet te hebben op uw creditcard. Wij adviseren u om een limiet van ca. euro 2500 me te nemen (tijdens de reis).
Wij adviseren u tevens om tijdig uw limiet te laten verhogen. Sommige banken bieden u de mogelijkheid om uw limiet voor enkel uw reisperiode te verhogen, zodat u in Nederland geen te hoog limiet heeft. Informeer bij uw bank.

Q: Ben ik verplicht me aan een bepaalde route te houden?
A: Nee, u bent juist helemaal vrij om te gaan en staan waar u maar wilt. Alleen uw begin- en eindpunt zijn bekend en verder kunt u de reis geheel naar wens invullen. Dat is dan ook de grote charme van het reizen per camper: u heeft alle vrijheid in uw eigen huis op wielen!

Q: Welke afstand kan ik per dag afleggen met een camper?
A: Met een camper mag en kan u niet zo hard rijden als met een auto. Natuurlijk wenst u op reis niet enkel te rijden en wilt u vooral veel zien. Daarom raden wij u aan om een gemiddelde van 150 mijl /ca. 250 km per dag aan te houden. Dit neemt ongeveer 3 tot 4 uur rijden in beslag. Op deze manier heeft u nog voldoende tijd beschikbaar voor de bezienswaardigheden, het doen van boodschappen en andere activiteiten.
Natuurlijk is het geen probleem wanneer u op een saaie weg een dag extra kilometers maakt, maar u zult merken dat u dan vaak de volgende dagen graag wat meer rust neemt.

Q: Wat te doen bij pech onderweg?
A: Bij pech onderweg belt u direct de verhuurder om te vertellen wat er is gebeurd. De servicemedewerker vertelt u dan wat u moet doen. Meestal sturen ze u naar de dichtstbijzijnde garage of indien u niet meer kunt rijden, laten ze een sleepdienst komen.Noteer altijd goed wat ze u verteld hebben en ook met wie u gesproken heeft.

Q: Heb ik een generator nodig?
A: Als u op een camping staat sluit u de camper normaal gesproken aan op onder andere het stroomnetwerk (vaak onderdeel van een zogenaamde full hookup). Dit betekent dat alle apparatuur gewoon op stroom werkt. Bent u niet aangesloten op het stroomnetwerk dan werkt de apparatuur van de camper op de accu. Zo kunt u, afhankelijk van de hoeveelheid
stroom die u verbruikt, een aantal dagen staan zonder generator nodig te hebben.Wilt u de airconditioning en/of de magnetron gebruiken als u niet op het stroomnetwerk bent aangesloten dan heeft u een generator nodig. Anders zult u deze waarschijnlijk niet gebruiken.

Q: Hoe gaat het met de maaltijden tijdens een camperreis?
A: Wanneer u met een camper reist, heeft u een ruime keuze qua maaltijden.U kunt zelf een hamburger klaarmaken op uw barbecue op de camping, maar u kunt natuurlijk ook een bezoek brengen aan een restaurant. U heeft zelf de gehele vrijheid. Het zelf klaarmaken van maaltijden zorgt er natuurlijk voor dat u de kosten voor de maaltijden beperkt kunt houden. Dat is een voordeel aan het reizen met een camper: u hoeft niet iedere dag uit te gaan eten.

Q: Wat is 'Run of Fleet'?
A: Bepaalde camperverhuurders werken soms met het Run of Fleet principe. Dit houdt in dat de verhuurder op basis van de beschikbaarheid (en vaak pas bij ophalen van de camper) bepaalt welk campertype u ontvangt. Het voordeel van dit principe is dat de prijs lager is dan wanneer u een vast campertype boekt.

Q: Is het huren van campingstoelen en een campingtafel noodzakelijk?
A: Nee, op de meeste campings beschikt de campingplaats over een houten picknick tafel en bank. Wij raden u wel aan om een tafelkleed mee te nemen, zodat u geen hinder heeft van de eventuele aanwezige vogelpoepjes op de tafel. De meeste campings liggen namelijk midden in de natuur.
U kunt bij de meeste verhuurders ook stoeltjes en tafels huren. De ervaring leert echter dat dit veelal erg kostbaar is voor de kwaliteit die u ontvangt. Bijkopen van stoeltjes is ook net zo voordelig en de stoeltjes zijn vaak van betere kwaliteit. Samen met een kleine barbecue en eventueel een kleine parasol bij uw eerste boodschappen.

Q: Is het toegestaan om tijdens het rijden door de camper te lopen? Om bijvoorbeeld een broodje te maken, wat drinken te pakken en/of het toilet te gebruiken?
A: Nee, iedereen aanwezig in de camper moet tijdens het rijden in de gordel zitten. Het klaarmaken van een broodje, wat drinken pakken en/of van het toilet gebruikmaken tijdens het rijden is dan ook ten strengste verboden. Natuurlijk hoofdzakelijk uit veiligheidsoverwegingen: stelt u zich eens voor dat de camper plotseling moet remmen.

Q: Is het duur om een camperreis te maken?

A: In eerste instantie zullen de kosten voor een camperreis vrij hoog liggen. Veel hoger ook dan de huurprijzen van een huurauto. Maar wanneer u een echte vergelijking gaat maken tussen camperhuur en autohuur zullen de kosten ongeveer gelijk liggen. Doordat u met de camper uw eigen huis op wielen tot uw beschikking heeft, bent u in de mogelijkheid om de kosten voor verblijf en maaltijden zo gering mogelijk te houden. Wanneer u een auto huurt en in een hotel overnacht, dient u er rekening mee te houden dat alle maaltijden nog betaald dienen te worden. En deze kosten lopen soms erg hoog op.Over het algemeen zal een camperreis dus even kostbaar zijn als een hotelreis, maar met veel meer vrijheid en mogelijkheden!  

Q: Wat houdt het Ticket Garantie Plan in?

A: Luchthavenbelastingen en/of brandstofprijzen kunnen ná boeking wijzigen en zijn pas definitief wanneer het ticket is betaald en geprint. Wanneer u een vliegticket bij Travelhome reserveert maakt u een keuze uit drie opties.
Optie 1: het Travelhome Ticket Garantie Plan, wat er tegen een kleine toeslag voor zorgt dat u geen risico loopt op een verhoging in de belastingen en toeslagen.
Optie 2: de tickets direct betalen zodat wij deze direct kunnen printen (hiermee wordt een latere toeslag voorkomen).
Optie 3: de normale voorwaarden voor het aanbetalen en de restantbetaling, waarbij u nog een risico loopt op een nabelasting.

Klik hier voor uitgebreide informatie over de diverse opties van het Ticket Garantie Plan.

Q: Wat is een markttarief?

A: Een markttarief is een tarief dat gelijk is voor de hele markt en welke niet gekoppeld is aan speciale touroperatingvoorwaarden. De prijs en de voorwaarden worden dan ook bepaald door de airline zelf en staan los van overige reisonderdelen. Indien u gebruik wenst te maken van een algemene vluchtspecial van een luchtvaartmaatschappij of zgn. markttarief worden er 35 euro ticketingkosten p.p. in rekening gebracht. In de regel zijn dit tickets die per omgaande voldaan dienen te worden en welke in de meeste gevallen non-refundable en/of non-changeable zijn, wat betekent dat ze niet meer kosteloos te annuleren en/of te wijzigen zijn.

Indien u erom heeft gevraagd een zogenaamd markttarief in uw reisvoorstel op te nemen gelden hiervoor afwijkende voorwaarden. Op de prijzen pagina staat een notitie indien het gevraagde tarief een markttarief betreft. Deze afwijkende voorwaarden gelden ook indien u het vluchttarief elders boekt, bijvoorbeeld via de website van de luchtvaartmaatschappij direct of op de website van een aanbieder van vliegtarieven.

  De voorwaarden zijn in dat geval als volgt:

De gevraagde diensten worden op uw verzoek gereserveerd en worden uitgevoerd door de op de bevestiging genoemde leveranciers. Voor deze diensten gelden afzonderlijke, op de bevestiging vermelde, prijscomponenten. Wij dragen als tussenpersoon (bemiddelaar) geen zorg voor de inkoop van deze diensten en kunnen dan ook niet instaan voor de kwaliteit of betrouwbaarheid van deze diensten, noch op een goede aansluiting tussen de diverse onderdelen van deze diensten. Op deze dienstverlening zijn uitsluitend de ANVR-Boekingsvoorwaarden van toepassing. Deze voorwaarden kunt u nalezen via http://www.travelhome.nl/19824/72769 en tevens via www.anvrtravel/ANVR-Boekingsvoorwaarden. Op de verschillende onderdelen van de door u gevraagde diensten kunnen aanvullend de desbetreffende voorwaarden van de dienstenleverancier(s) van toepassing zijn. Deze zijn te vinden op de website(s) van de desbetreffende dienstverlener(s). Bij klachten over uitvoering van de gereserveerde diensten dient u op basis van desbetreffende voorwaarden uitsluitend de uitvoerende dienstverlener(s) aan te spreken. Op het vervoer door (Nederlandse) luchtvaartmaatschappijen zijn de desbetreffende algemene vervoersvoorwaarden van toepassing. Deze voorwaarden zijn aan u beschikbaar gesteld dan wel beschikbaar via www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden. Uw contactgegevens (e-mailadres en/of telefoonnummer) kunnen aan de luchtvaartmaatschappij(en) worden verstrekt in het kader van de uitvoering van de door u geboekte vluchten.

Voorbeeldsituatie waarbij uw keuze van invloed zou kunnen hebben.Bovenstaande afwijkende voorwaarden werden enige tijd geleden duidelijk door de aswolk na de vulkaanuitbarsting bij IJsland. Veel luchtvaartmaatschappijen moesten vluchten annuleren waardoor klanten niet naar de bestemming konden vertrekken. Indien u een markttarief boekt bij Travelhome of de vlucht elders reserveert houdt dit in dat Travelhome u op dat moment niet van dienst kan zijn met het omboeken van uw hotel of camperhuur. U dient in dit geval zelf het omboeken van uw vlucht te regelen en zelf contact op te nemen met het hotel en de camperverhuurder. Eventuele kosten die hiermee gepaard gaan, zijn voor eigen rekening. Indien u in dit geval de vlucht, geen markttarief, welke Travelhome heeft aangeboden reserveert, nemen wij dit alles uit handen. Onze standaard touroperating tarieven bieden complete service. Bij klachten of annuleringen van de vlucht kunt u ons bellen en wij handelen alles voor u af. Waar mogelijk boeken wij de vluchten, het hotel en de camperhuur voor u om en informeren wij de leveranciers. Eigen verantwoording. Indien u besluit uw vliegreis elders te reserveren ben u zelf verantwoordelijk voor het aansluiten van de vliegreis op de door Travelhome gereserveerde onderdelen van uw reis. Dit met het oog op eventuele schemawijzigingen en/of vertragingen waardoor gereserveerde reisonderdelen geen aansluiting meer vinden.


Q: Zijn de hotelprijzen in mijn offerte definitief?

A: In het reisvoorstel is de prijs voor de eerste overnachting opgenomen in verband met de verplichting na een intercontinentale vlucht de eerste nacht in een hotel te verblijven alvorens de camper op te mogen halen. Dit is een door de verhuurders opgelegde voorwaarde. Travelhome werkt met speciale tarieven voor de hotelovernachtingen, deze tarieven kunnen dagelijks wijzigen. De prijs in het reisvoorstel is aldus een indicatietarief. Bij de uiteindelijke reservering kan het voorkomen dat blijkt dat een ander hotel voor u gunstiger is. Travelhome maakt de keus om het aanbod tegen hetzelfde tarief aan te bieden of vergelijkbaar alternatief voor u te reserveren. Travelhome houdt rekening met de aanbevolen hotels van de verhuurder. Bij de boekingsbevestiging ontvangt u uw definitieve gereserveerde hotelgegevens.  

Bij sommige accommodaties is het gebruikelijk dat u nog een zogenaamde Resortfee, ter plaatse, dient te voldoen. Zoals bijvoorbeeld voor parkeren, draadloos internet, gebruik handdoeken bij het zwembad, gebruik van sportfaciliteiten etc. Het kan dus voorkomen dat u ter plaatse hiervoor nog een bedrag dient te voldoen. De kosten worden in de meeste gevallen per kamer per nacht berekend.