CADUSA  CAMPERREIZEN 

      dé specialist voor een campervakantie               


WEGBRENGCAMPERS  AMERIKA 2023 

 ROAD BEAR

TESTDRIVE VAN CHICAGO NAAR 6 VERSCHILLENDE LOCATIES

VANAF €   839,- P.P.  O.B.V. 4 PERS.

VANAF € 1079,- P.P.  O.B.V. 2 PERS.

TESTDRIVES ROAD BEAR 2023
CHICAGO* - LAS VEGAS
CHICAGO* - LOS ANGELES
CHICAGO* - SAN FRANCISCO
CHICAGO* - NEW YORK
CHICAGO* - SEATTLE
CHICAGO* - DENVER

Elkhart County, Indiana ligt 120 mijl ten oosten van Chicago


Nog een paar maanden en dan rollen ze van de band: gloednieuwe fabriekscampers van camperverhuurder Road Bear. Om die te verspreiden over haar verhuurlocaties, biedt Road Bear zeven wegbrengspecials aan vanuit Chicago* in het voorjaar van 2023. Boek jij één van deze testdrives, dan is het aan jou om één van deze voertuigen vanuit de fabriek naar het verhuurstation te brengen. Via welke route? Dat mag je volledig zelf bepalen.


Deze testdrives vinden plaats in maart en hoewel het vroege voorjaar misschien niet de meest voor de hand liggende keuze is om met een camper dwars door de Verenigde Staten te trekken, heeft een camperreis tijdens de meteorologische lente zeker voordelen: je ontwijkt de toeristenstroom en betaalt aanzienlijk minder. Zéker als je deze spotgoedkope testdrive boekt! En wat dacht je van de met sneeuw bedekte bergtoppen? Een plaatje. Deze wegbrengcamperreis is een geweldige kans om de VS te ontdekken tegen een lage prijs. Als jij je als een vis in het water voelt achter het stuur, lange rijafstanden jou niet afschrikken én het voor jou níet pas vakantie is als je in korte broek en op teenslippers kunt lopen, dan is deze wegbrengcamperreis jou op het lijf geschreven.


Het uitstippelen van je route is een must als je in het vroege voorjaar op camperreis gaat. Het is lastig om in dit seizoen op de bonnefooi te reizen: veel campings openen pas wanneer de toeristenstroom op gang komt. Ook liggen de temperaturen nog relatief laag. Met name in het binnenland en in de noordelijk gelegen gebieden, kan het nog behoorlijk koud zijn. Sommige wegen en wandelpaden zijn gesloten vanwege winterse omstandigheden. Plan je reis dus goed en houd rekening met lange reisafstanden. In deze tijd van het jaar is het nog om een andere reden belangrijk om vooraf uit te zoeken op welke campings je terecht kunt: bij winterse omstandigheden kun je het sanitair van je camper niet gebruiken. Doe je dat wel, dan kunnen de leidingen bevriezen, met alle gevolgen van dien. Met name de eerste dagen van de testdrive, raden wij je om bovengenoemde redenen aan flink wat kilometers te maken totdat je je in minder koudere oorden bevindt.


Hoewel je campertype of basis van Run of Fleet** is, zijn alle deelnemende campertypes uitgerust met alles wat je nodig hebt om zelfvoorzienend te zijn en het behaaglijk te maken in jouw huis op wielen. Binnen zul je geen last hebben van de lage temperaturen. Op de kou buiten kun je je kleden en zeg nou zelf: het tikkende geluid op het dak van je camper, dat heeft eigenlijk wel wat!


DE REIZEN
Als je dit leest, hebben we je niet afgeschrikt met bovenstaande disclaimer. Fijn, want nu je weet wat je kunt verwachten, vertellen we je graag hoe je van een testdrive een droomvakantie maakt. Bekijk onze routesuggesties en beslis aan de hand van de omschrijving welke wegbrengdeal het beste bij jou past!


THE BEST OF THE WEST
Vind jij een beetje zon of in elk geval een aangename temperatuur tijdens je reis toch wel fijn? Ga dan voor een road trip richting Los Angeles, Las Vegas of San Francisco door de zuidelijke muziekstaten gevolgd door ranches, prairies en veeveilingen in Lone Star State Texas. Of rijd in één ruk door naar zuidwest-Amerika en geniet in nationale parken van milde temperaturen. Een betere tijd om Death Valley te bezoeken, is er niet: vanaf april kan het kwik daar al stijgen tot boven de 30 graden! Als je goed doorrijdt aan het begin van je reis, heb je alle tijd om de mooiste plekjes van zuidwest-Amerika te ontdekken. Bezoek de Golden Gate Bridge en Alcatraz Island in San Francisco, zeg de zeeleeuwen gedag op Pier 39 en kijk je ogen uit in nationale parken als Bryce Canyon, Joshua Tree, Zion en Yosemite. In Los Angeles ga je op de foto met het Hollywood Sign en in Las Vegas waag je een gokje in één van de 75 casino's of bezoek je één van de spectaculaire shows. Ben jij een echte durfal? Neem dan de SlotZilla zipline door Fremont Street of maak een rit in de achtbaan door het New York, New York hotel. Genoeg van de knipperende lichtreclames? Zet koers naar de Grand Canyon en ervaar de oorverdovende stilte die oprijst uit deze 1600 meter diepe kloof. Met zijn haast onnatuurlijke schoonheid, mag de Grand Canyon met recht gerekend worden tot de zeven wereldwonderen.


Speciaal voor reizigers die buiten het seizoen op pad gaan met een wegbrengcamper, stelden wij deze 20-daagse routesuggestie naar San Francisco samen. Ook kun je je laten inspireren door deze 20-daagse routesuggestie van Chicago naar Los Angeles óf Las Vegas via Deep South en Texas.

EASTWARD BOUND

Niet alleen in het westen zijn de temperaturen mild in deze tijd van het jaar, ook in het oosten kan het goed vertoeven zijn. Liefhebbers van de lente kiezen het beste voor een zuidoostelijke bestemming. Waar het in Orlando goed uit te houden is met temperaturen tussen de 16°C en 25°C, kan het in het noordoosten van Amerika nog erg koud zijn. Kies je voor een testdrive naar New York? Houd dan rekening met temperaturen onder de 10°C.

Wil jij Washington D.C. en New York City graag van je lijstje afvinken, maar tijdens de rest van je route genieten van iets mildere temperaturen? Zet dan na het ophalen van je camper koers in zuidoostelijke richting en kijk je ogen uit in de zuidelijke muziekstaten, waarna je zo veel mogelijk vitamine D opsnuift in Florida. Via wereldsteden en kustplaatsjes bereik je uiteindelijk je eindbestemming.

Bekijk ter inspiratie het reisverslag van Kasper en Erna. Deze reizigers maakten in maart 2014 een camperreis van Chicago naar New York.

Ga jij voor een testdrive naar Orlando? Ook dan bevelen we een route door Deep South aan. Snuif cultuur in levendige muziekstaten Tennessee en Louisiana en bezoek in laatstgenoemde de bron van de gospelmuziek: New Orleans. Uitgeswingd? Zet koers naar het oosten: of je nu houdt van ritjes in spannende achtbanen, schelpen wilt zoeken op één van de witte stranden of alligators hoopt te spotten in Everglades National Park: in Sunshine State Florida kan het allemaal!

Op zoek naar inspiratie? Bekijk deze 20-daagse routesuggestie van Chicago naar Orlando door Deep South en Florida eens.

BERGTOPPEN EN VULKANEN
Ben jij een avonturier in hart en nieren? Overweeg dan een camperreis naar Seattle of Denver via adembenemende natuurparken. Hoewel de weersomstandigheden in noordwest-Amerika in deze tijd van het jaar érg streng zijn, ligt de natuur er prachtig bij. Denk aan met sneeuw bedekte bergtoppen en vulkanen en geisers die je bijna voor jezelf hebt. Hoop je beren te spotten tijdens je camperreis? Dan is dit de ideale reisperiode: in Yellowstone National Park komen deze precies in deze tijd van het jaar uit hun winterslaap.

Neem warme kleding en schoenen mee en zorg bovenal voor een goede routevoorbereiding. Zoals we in de inleiding schreven, kun je bepaalde faciliteiten van je camper niet gebruiken wanneer de buitentemperatuur onder het vriespunt ligt. Om te voorkomen dat leidingen bevriezen, ben je bij winterse omstandigheden aangewezen op de douche- en toiletfaciliteiten op campings, welke in deze tijd van het jaar beperkt geopend zijn. Wil jij back to basics, heb jij een kast vol dikke truien en ben je van nature warmbloedig? Dan zul jij genieten van de ongerepte natuur en rust in dit gedeelte van de VS.

Op zoek naar een routesuggestie vanuit Chicago naar naar Denver  of Las Vegas via de Rockies en Yellowstone? Laat je inspireren door deze tocht langs meren, bergen en rood gesteente.

Liever naar Seattle? Jan en Ellie, ervaren reizigers en vrienden van Travelhome, maakten in het voorjaar van 2014 een fantastische reis vanuit Chicago naar de ‘Emerald City’. Onderweg ontmoetten ze de Amish bevolking, reden ze door het maandlandschap van Badlands National Park en verkenden ze verschillende State Parks.

Tip: rijd je tijdens je testdrive richting Los Angeles, Las Vegas, San Francisco of Denver via Monument Valley? Overweeg dan een tussenstop in kleurrijk Colorado en rijd mee met het best bewaarde geheim van de streek: de historische Durango & Silverton Narrow Gauge Railroad Train. Deze voert je over woeste bergpassen en langs kolkende rivieren. Dat de trein in het voorjaar niet verder rijdt dan Cascade Canyon is geen dealbreaker: deze rit maak je niet voor de eindbestemming, maar voor weg ernaartoe.

Let op:

  • Het betreft in dit geval een testdrive. Je brengt dus een gloednieuwe camper vanuit de fabriek naar een verhuurlocatie. Lees alle verschillen tussen een testdrive en een relocation op onze pagina over wegbrengcampers.
  • De camperverhuurder staat kosteloos annuleren niet toe. Deze reis valt dus buiten de Flexibele annuleringsregeling.
  • Alle bestuurders moeten 21 jaar of ouder zijn op het moment van ophalen.
  • Deze testdrives zijn beschikbaar als 18-, 25- en 27-daagse reizen. Vanwege de grote vraag en beperkte beschikbaarheid, wordt er niet afgeweken van de aangeboden reisduur en -data.

**Boek je deze special voor vier volwassenen? Dan kan het zijn dat je een camper toegewezen krijgt met kleine bedafmetingen. Het C-Small type beschikt bijvoorbeeld over 241x137 cm, een een bed achterin van 203x137 cm en een dinette (combinatie tussen eethoek en slaapplek) van 188x116 cm. Heb je liever wat meer ruimte ter beschikking? Dan raden wij aan om deze wegbrengdeal te boeken voor maximaal drie volwassen reizigers. Of ga met twee campers op pad!