CADUSA  CAMPERREIZEN 

      dé specialist voor een campervakantie               

SUNSHINE STATE EN DEEP SOUTH

21-daagse routesuggestie van Orlando naar Orlando. Deze routesuggestie is gebaseerd op de reis een zonsverduistering in the Sunshine State. Deze route sluit perfect aan op deze reis en u heeft dan de kans om de totale zonsverduistering te bewonderen in de buurt van Nashville.

21 DAGEN    STARTPUNT: ORLANDO

 


Dag 1: Vlucht Amsterdam - Orlando

Vandaag vertrekt u van Amsterdam naar Orlando. Na aankomst van uw vlucht naar Orlando haalt u uw huurauto op bij Alamo en verblijft u in een hotel.  verblijft u in een hotel om vervolgens 2 volle dagen te kunnen besteden in Orlando. Deze 2 dagen kunt u besteden in een van de vele attractieparken rondom Orlando. U heeft hier een huurauto zodat u optimaal kunt genieten van Orlando en alles wat deze stad te bieden heeft. U kunt de stad bezichtigen of een bezoek brengen aan een van de geweldige attractieparken.  

Het bekendste attractiepark in de omgeving is Walt Disney World. Hier vindt u 4 verschillende parken die ieder een eigen karakter hebben. Zie de Disney figuren en geniet van de magie in het Magic Kindom Park. Ontdek de ruimte en bekijk de shows van Epcot, neem een kijkje achter de schermen bij de MGM Studio's en bewonder de exotische dieren van het Animal Kingdom. Er is zoveel te zien dat u minimaal enkele dagen nodig heeft om alle delen van het park te bekijken.

Voor spectaculaire achtbanen en het bekijken van filmstudio's moet u een bezoek brengen aan de parken van Universal Studios. Deze zijn opgedeeld in Universal Studios Florida en Islands of Adventure. Bij Universal Studios Florida vindt u filmsets, attracties en shows over allerlei bekende films en bij Islands of Adventure vindt u de meest spectaculaire achtbanen.

Op 45 minuten rijden met uw huur camper van Orlando ligt het Kennedy Space Center. Dit is de enige plaats ter wereld waar u een tour kunt maken over de plaatsen waar de lanceringen plaatsvinden, astronauten kunt ontmoeten, kunt trainen in vlucht simulators en zelfs een raketlancering kan zien. Iets heel moois om te beleven tijdens uw rondreis Amerika Camper.

U heeft dus genoeg keuze om deze 2 dagen vol te maken met leuke attracties.

Dag 2 en 3: Orlando

U verblijft twee 2 volle dagen in Orlando die u kunt besteden in Orlando. Deze twee dagen kunt u besteden in een van de vele attractieparken rondom Orlando. U heeft hier een huurauto zodat u optimaal kunt genieten van Orlando en alles wat deze stad te bieden heeft. U kunt de stad bezichtigen of een bezoek brengen aan een van de geweldige attractieparken.  

Het bekendste attractiepark in de omgeving is Walt Disney World. Hier vindt u 4 verschillende parken die ieder een eigen karakter hebben. Zie de Disney figuren en geniet van de magie in het Magic Kindom Park. Ontdek de ruimte en bekijk de shows van Epcot, neem een kijkje achter de schermen bij de MGM Studio's en bewonder de exotische dieren van het Animal Kingdom. Er is zoveel te zien dat u minimaal enkele dagen nodig heeft om alle delen van het park te bekijken.    

Voor spectaculaire achtbanen en het bekijken van filmstudio's moet u een bezoek brengen aan de parken van Universal Studios. Deze zijn opgedeeld in Universal Studios Florida en Islands of Adventure. Bij Universal Studios Florida vindt u filmsets, attracties en shows over allerlei bekende films en bij Islands of Adventure vindt u de meest spectaculaire achtbanen.  

Op 45 minuten rijden van Orlando ligt het Kennedy Space Center. Dit is de enige plaats ter wereld waar u een tour kunt maken over de plaatsen waar de lanceringen plaatsvinden, astronauten kunt ontmoeten, kunt trainen in vlucht simulators en zelfs een raketlancering kan zien. Iets heel gaafs om te beleven tijdens uw rondreis.  

U heeft dus genoeg keuze om deze 2 dagen vol te maken met leuke attracties.

 

Dag 4: Camper ophalen

Op dag 4 is het dan eindelijk tijd om uw huurauto in te ruilen voor uw huis op wielen. Deze dag kunt u optimaal besteden aan het inladen van de camper en natuurlijk boodschappen doen. Ook kunt u meteen wennen aan het grote voertuig voordat u echt op reis gaat.

Verblijf op de camping KOA Lake Whippoorwill Orlando.

 

 

Dag 5: Orlando - Ocala National Forest

U kunt vanuit Orlando doorrijden naar Alexander Springs, waar u kunt overnachten.
De camping ligt midden in het groen en is zeker een van de mooiere campingplaatsen.
Bij Alexander Springs kun je zwemmen in ontzettend helder water en ook kun je er snorkelen, duiken en kanoën. Er is ook een kleine campingwinkel waar u zonnebrandcrème en muggenspray kunt halen. Het water hier is erg helder en verfrissend en deze plek wordt niet vaak bezocht door toeristen, waardoor het erg rustig is. Een echt juweeltje.

'S avonds kunt u heerlijk op de camping zitten en de barbecue aan zetten. Geniet van het donker en de geluiden uit het bos.  

Camping: Alexander Springs
Kosten: $21 per nacht en $6,50 voor een bundel hout.
Faciliteiten: geen hook up maar er zijn douches, toiletten en een dump station aanwezig.
Op het park zijn de hele nacht 'hosts' aanwezig mocht je iets nodig hebben.  ca. 75 KM

 

Dag 6 t/m 8: St. Andrews State Park - Pensacola Beach

Op dag 6 maakt u een tussenstop bij St. Andrews State Park voordat u doorrijdt naar Pensacola Beach, hier kunt u overnachten op een van de onderstaande campings.

Pensacola Beach is een smalle strook met stranden aan weerszijden en in het midden veel hotels en kleurige vakantiehuisjes. Er is ook een soort boulevard met winkeltjes en restaurants. Overal zit je recht aan het water!

Vanuit Pensacola Beach kunt u het Gulf Islands National Seashore park bezoeken.

Camping: Pensacola Beach RV
Kosten: ca. 113$ per nacht voor een plek aan het water
Faciliteiten: full hook up, picknicktafel, zwembad, toiletten/douches, speeltuin, kano verhuur, ligging aan het (smalle) strand.

óf

Camping: Fort Pickens Campground
Kosten: ca. 26$ per nacht met stroom en water
Entree park: 8$ per voertuig
Faciliteiten: stroom, water, picknicktafel en fire ring. Douches en toiletten aanwezig evenals een dump station, campingwinkeltje en mogelijkheid om de was te doen.  ca. 640 KM

 

Dag 9: Pensacola Beach - Mobile - Biloxi

Voordat u vertrekt vuit Pensacola Beach kunt u nog een bezoek brengen aan Fort Pickens. Hier kunt u het fort bekijken en een self guided tour doen.

Onderweg kunt u stoppen in Mobile, hier kunt u een bezoek brengen aan de USS Alabama. In dit oorlogsschip kunt u verschillende tours lopen en zie je onder andere de keukens, slaapplaatsen van de crew, schoenmaker en gigantische wapens op het dek. Verder in dit park vindt u ook verschillende tanks, een B-52  bommenwerper en een helikopter.

Na een stop van een paar uur rijd u verder naar Biloxi, waar u aan de kust kunt overnachten op het Cajun RV Park. De camping is prima en wordt alleen door de weg van het strand gescheiden.

Nadeel van deze camping (en alle campings aan de kust) is dat er parallel aan de kust een spoorlijn loopt.

Camping: Cajun RV Park
Kosten: 38$ per nacht voor een full hook-up
Faciliteiten: gratis internet, speeltuin, wasserette, zwembad, tegenover strand
Bezoek USS Alabama, 15$ p.p. + 2$ parkeren    ca. 225 KM

 

Dag 10: New Orleans

Op dag 10 rijdt u van Biloxi naar New Orleans. Hier rijdt u richting French Quarter, de camping is hier ook in gelegen dus binnen een minuut of 10 sta je in het centrum.
Het French Quarter lijkt qua stijl van de huizen een beetje op een soort Parijs in de jaren 30. Bekend is natuurlijk Bourbon Street, dé straat van New Orleans met zijn vele bars met live muziek.

Camping: French Quarter RV
Kosten: 88$ per nacht inclusief Good Sam korting
Faciliteiten: full hook up, zwembad, jacuzzi, erg goede doucheruimtes, wasserette, fitness. ca. 140 KMDag 11: Vicksburg

Op dag 11 rijdt u van New Orleans naar Vicksburg. Hier kunt een bezoek brengen aan Vicksburg National Military Park.

Dit park is een speciale plaats met een bijzondere historische betekenis van het jaar 1863. Het ruim opgezette openluchtmuseum laat de geschiedenis zien van de burgeroorlog. U rijdt door het park langs de diverse monumenten en u kunt stoppen en uitstappen wanneer u wilt. Er is een korte en een lange tour. Het op de Unie lijnen en eindigt vervolgens bij de Cinfderauie lijnen. Daarnaast kunt u ook een bezoek brengen aan de USS Cairo museum. Het museum biedt algemene en historische informatie, tentoonstellingen over maritieme operaties van de Amerikaanse Burgeroorlog, Een korte film laat het zinken, ontdekken en de bergingsoperaties zien van de kanonneerboot. Daarnaast ziet ook de persoonlijke bezitters van de zeemannen en hoe het leven aan boord was van een ijzersterke kanonneerboot.

In Vicksburg kunt u overnachten op AmeriStar Vicksburg Hotel & RV Park. ca. 335 KM

 

Dag 12 en 13: Memphis

2 dagen kunt u besteden in Memphis. Memphis, de stad waar het voor de wereld artiest Elvis Presley allemaal begon. In Memphis nam Elvis zijn eerste plaatjes op. Destijds speciaal voor zijn moeder haar verjaardag. Later begon hier ook het echte avontuur voor de zanger. Op 5 juli 1954 nam hij hier zijn eerste echte plaat op.

Helaas vond ook het einde van de carrière van Elvis plaats in Memphis. Dit is namelijk de plek waar hij op 16 augustus 1977 overleed. Dit gebeurde als gevolg van een hartstilstand. Later bleken er diverse sporen van pillen in zijn lichaam aanwezig te zijn. Het overlijden vond plaats op zijn landgoed genaamd ''Graceland''. Dit landgoed kunt u nog  steeds bezoeken.

De stad Memphis heeft u meer te vertellen tijdens uw camperreis dan alleen het verhaal van Elvis. Terwijl Elvis het helemaal maakte in Memphis, is dit de plek waar de strijder voor de mensenrechten, Martin Luther King ten onder ging. Terwijl hij op het balkon van het Lorraine motel in Memphis stond, werd hij doodgeschoten. Een zwarte dag in de roerige jaren 60.

Tijdens uw camperreis kunt u een bezoek brengen aan het National Civil Rights Museum, hier kunt u de plek bezichtigen waar Martin Luther King is neergeschoten.

Even genoeg van alle geschiedenis? Duik een van de shopping malls in om even lekker te shoppen! Memphis heeft meerdere shopping malls met diverse bekende merken. Zo kunt u een schitterende combi maken tussen cultuur geschiedenis en ontspanning tijdens uw camperreis door Amerika!

In Memphis kunt u overnachten op het Graceland RV Park & Campground. ca. 395 KM

 

Dag 14 en 15: Nashville

Ook in Nashville heeft u 2 dagen te besteden. Nashville wordt ook wel music city genoemd, de hoofdstad van de country. Al worden er ook andere muzieksoorten gemaakt. De stad heeft maar liefst zeven musea met het thema muziek. The place to be wanneer u muziekliefhebber bent. Er zijn erg veel attracties te bezichtigen in deze stad tijdens uw camperreis. Zo kunt u een bezoekje brengen aan Ride the Row, hierbij krijgt u een rondleiding door alle studio's. Of bezoek Visit the Home Of the Greek Gods. Dit is gelegen midden in het park Centennial Park of Nashville. Het enige volledige, op de huidige schaal reproductie van het ancient Parthenon in Athene. Of bezoek een song writer show, waarbij u kunt genieten van sing a song writer muziek.

Op dag 15 (21 augustus 2017) is hier de Solar Eclipse te zien.

U kunt hier verblijven op Two Rivers Campground ca. 340 KM

 

Dag 16: Chattanooga

Vanuit Nashville rijdt u door naar Chattanooga. Een aanrader volgens de New York Times, zij noemde dit stadje een van de top 45 plaatsen om te bezoeken. Een van de meest adembenemende steden van Amerika. Gelegen tussen de bergen van Zuidoost-Tennessee en aan de rivier van Tennessee. Wat u hier kunt vinden is natuurschoon, 13-mijl verharde weg langs de rivier bezaaid met bezienswaardigheden, parken, restaurants en riviercruises; outdoor avonturen, rijke geschiedenis, talrijke accommodaties, restaurants voor elke smaak, bloeiende kunst, winkels en vele jaarlijkse evenementen die veel het hele jaar door plezier bieden. Zo is het Tenessee Aquarium niet te missen. Bent u een geschiedenis liefhebber? Bezoek dan het musea over de Amerikaanse burgeroorlog, de indianen en de 20e eeuw geschiedenis.

U kunt hier overnachten op het Chattanooga Holiday Trav-L-Park. ca. 215 KM

Dag 17: St. Augustine

St. Augustine Beach staat bekend om de kilometerslange prachtige stranden waar u kunt genieten van de zon en de zee. Echter, de omgeving heeft nog veel meer te bieden. In de buurt zijn veel recreatieve gebieden waar u kunt kamperen, picknicken, zwemmen, varen, vissen en nog veel meer. Tijd om de afsluiten te nemen, en even heerlijk tot rust te komen in St. Augustine Beach.

U kunt hier overnachten op het Anastasia State Park Campground (nabij St. Augustine)  ca. 800 KM

 

Dag 18: Orlando via Daytona

Daytona Beach heeft zoals vele plaatsen in Florida prachtige stranden maar is toch uniek, hier kunt u namelijk met een normale auto op het strand rijden, u heeft hier niet eens een 4WD voor nodig! Het grote voordeel van deze bestemming is dat het hier heel het jaar door goed weer is. Het word hier s'nachts zelfs niet kouder dan gemiddeld 8 graden. ca. 100 KM 

 

 

Dag 19: Camper inleveren

Op dag 19 is het weer tijd om uw camper in te leveren bij de camperverhuurder in Orlando en heeft u nog een laatste hotel overnachting in deze stad. ca. 90 KM

 
Dag 20 en 21: Orlando - Amsterdam

Op dag 20 vliegt u vanuit Orlando weer terug naar Amsterdam. De volgende dag komt u aan in Amsterdam en bent u een prachtige ervaring rijker.