dé specialist voor een campervakantie               

Weer & Klimaat in Canada

Canada is een perfecte bestemming voor een camperreis. Indien u een camper gaat huren in Canada is het prettig om te weten wat voor klimaat u kunt verwachten tijdens uw camperreis. Canada heeft door de grootte van het land een zeer gevarieerd klimaat. Tijdens een rondreis met de camper door Canada kunt u te maken krijgen met de verschillende klimaten. Op deze pagina kunt u meer te weten komen over het klimaat in de verschillende regio's zodat u niet voor verrassingen komt te staan tijdens uw camperreis.

British Columbia is met zekerheid de populairste provincie van het westen van Canada. De combinatie van overweldigend natuurschoon en gezellige wereldsteden zullen een gezellige indruk op u maken tijdens een rondreis met de camper. Dit gebied kent een gematigd zeeklimaat met mildere winters dan de oostkust.
De oostelijke provincies Ontario en Québec zijn geheel verschillend van de provincies in het westen. In het oosten van Canada kunnen in de winter zware sneeuwstormen voorkomen. De zomers kunnen vooral in de zuidelijke streken opvallend warm en vochtig zijn. In het zuiden van British Columbia bevindt zich zelfs een klein woestijngebied! Een deel van zuidelijk Alberta kent door de afscherming van de Rocky Mountains een vrij droog klimaat. Het noorden van Canada kent kortere zomers en zeer koude winters met temperaturen die regelmatig onder de -40° Celsius reiken. U zult dus voorafgaand aan uw camperreis Canada goed moeten kijken wat voor kleding u mee op reis neemt.
De beste reistijd in Canada zijn de zomermaanden. De temperatuur is aangenaam en er is veel licht. In de winter is het vooral koud en donker. De beste reismaanden zijn juni tot en met september. Het hoogseizoen in Canada is in de maanden juli en augustus. Houd er tijdens uw camperreis rekening mee wanneer u in het hoogseizoen reist er veel toeristen zullen zijn en het reserveren van campings gewenst is.