dé specialist voor een campervakantie               

22-daagse camperreis indrukwekkend Canada

Gaat u naar West-Canada dan kiest u voor een reis vol natuur, wilde dieren en prachtige nationale parken. U begint in wereldstad Vancouver waar u het toeristische Gastown kunt bezoeken, de totempalen in Stanley park kunt bewonderen en lekker kunt winkelen in Robson Street. Wanneer u met uw camper oostwaarts rijdt worden de wegen steeds leger en ziet u steeds indrukwekkender natuur. Geniet van een wijntje in de Okanagan Valley, spot beren tijdens de Blue River Safari, wandel door de indrukwekkende parken Jasper en Banff en geniet vooral enorm van al het moois dat deze reis te bieden heeft.


Dag 1 t/m 3: Vancouver

Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Vancouver. Nadat u aangekomen bent in uw hotel kunt u even lekker ontspannen en bijkomen van de vlucht. De volgende dag haalt u uw camper op bij de verhuurder en verblijft u op een camping nabij de stad. U heeft ruim de tijd om Vancouver te verkennen.

Vancouver is een grote stad met een goed bedrijfsleven, een groot centrum en een geweldig buitenleven. Samen met Calgary is het de belangrijkste gateway tot West Canada.   
Op slechts 15 minuten van het centrum van Vancouver bevindt u zich midden in de natuur op Grouse Mountain. U gaat de berg op met de kabelbaan en u heeft bij het eindpunt een geweldig uitzicht over Vancouver en de Stille Oceaan. Verder zijn er verschillende wandelroutes en kunt u vanaf de berg paragliden.   
Middenin de natuur bent u tevens bij Capilano Suspension Bridge, ook dit ligt op maar enkele minuten van het centrum. Hier loopt u over enorme hangbruggen die de boomtoppen met elkaar verbinden en over de de grote hangbrug, 70 meter hoog en 137 meter in lengte.   
Voor een mooi uitzicht over de stad zonder het centrum te verlaten kunt u terecht bij de Harbour Centre Tower. Op de 50e verdieping van dit ruim 177 meter hoge gebouw kijkt u mooi uit over Vancouver.   
Een van de top attracties van Vancouver is Stanley Park. In de 400 hectare groen ziet u veel mooie planten en bomen en vele dieren. Ook voor gezinnen zijn er verschillende activiteiten zoals de Miniature Train en Children's Farmyard. Het mooiste gebied om te wandelen en te fietsen is Seawall en loopt langs de waterkant van Vancouver. Een bekend gezicht voor velen en vaak gezien op foto's en ansichtkaarten zijn de totempalen bij Brockton Point.   
   
Overige attracties in Vancouver:   

    Vancouver Maritime Museum, leer meer over de geschiedenis en laat uw kinderen rondkijken in het Children's Maritime Discovery Centre.   

    Vancouver Aquarium, het grootste aquarium van Canada. Veel verschillende shows en veel activiteiten voor kinderen waaronder een logeerpartij in het aquarium!   

    Chinese Garden, een prachtige Chinese tuin met de vier belangrijke elementen: water, rotsen, planten en architectuur.   

    Vancouver Art Gallery met vele tentoonstellingen over verschillende kunstvormen.   

    Stap op de Prince of Whales en ga op zoek naar walvissen.  

Campingsuggesties Vancouver:   
- Burnaby Cariboo RV Park (BCRV)   
- Capilano River RV Park   
- Dogwood Campground and RV Park 


Dag 4: Manning Provincial Park

Vandaag laat u Vancouver achter u en rijdt u via het plaatsje Hope richting het Manning Provicial Park. Hope ligt in een prachtig berggebied en op de plaats waar de Fraser River en de Coquihalla River samenkomen. In 1965 vond bij Hope één van de grootste aardverschuivingen plaats uit de geschiedenis van Canada. Wanneer u via highway 3 oostwaarts rijdt kunt u nog altijd duidelijk 'de Hope Slide' bekijken. In het Hope Museum kunt u meer informatie krijgen over de geschiedenis van Hope, waaronder de Gold Rush en de mijnindustrie. Tevens vindt u hier de Home Gold Mill. Een oude molen die vroeger een onderdeel was van de mijnen. Andere bezienswaardigheden rondom Hope zijn de Othello tunnels en bruggen, deze liggen ten oosten van de Hope, langs de Coquihalla River. U kunt een prachtige wandeling maken, via de oude spoorweg, naar de Coquihalla Pass, vanwaar u een geweldig uitzicht heeft over de vallei. Vanaf hier kunt u tevens de tunnels en de bruggen goed bewonderen.

Na Hope rijdt u verder naar Manning Provincial Park. Samen met Skagit Valley Provincial Park en Cascade Recreation Area vormt het Manning Provincial Park een groot beschermd natuurgebied. Een ecologisch hoogtepunt, want door de ideale ligging tussen het natte kustgebied (rondom Vancouver) en de droge binnenland (richting Okanagan Lake) is het een zeer gevarieerd gebied. In het park zijn verschillende mooie wandelingen te maken zoals de Lightning Lake Loop, de Windy Joe Trail en de Dry Ridge Trail. Het Visitor Center van het park bereikt u via de oostingang van het park. Het park beschikt niet over een Shuttle Transport Service o.i.d.

Campingsuggestie:

- Lightning Lake Campground (in het Provincial Park)
- Coldspring Campground

ca. 220 KM

 

Dag 5: Okanagan Lake Provincial Park

Na het Manning Provincial Park rijdt u vandaag verder naar een gebied dat zich vooral kenmerkt door het warme klimaat. Rondom het grote Okanagan meer vindt u dan ook veel wijnbouw en fruitteelt. Het grote meer, het meer strekt zich 135 km lang uit en is ruim 4 km breed, is een grote toeristische trekpleister. De laatste jaren zijn er velen prachtige golfbanen aangelegd in het gebied rondom het Okanagan meer.

Aan het oosten van het Okanagan meer vindt u de plaats Kelowna. Kelowna staat bekend als de warmste stad van Canada en de stad met de meeste zonuren per jaar. U kunt een bezoek brengen aan één van de velen wijnbouwbedrijven zoals bijvoorbeeld de Award Winning 'Sparkling Wine' van de Sumac Ridge Farm. De bekende Mission Hill Winery en Summerhill Pyramid Winery zijn zeker ook een bezoek waard.

Campingsuggesties Okanagan Meer:
- Todd's RV & Camping
- Summerland Beach RV Park   ca. 250 km.


Dag 6: Revelstoke National Park

Vanaf het Okanaganmeer rijdt u vandaag naar Revelstoke, Revelstoke is een gezellig stadje met veel leuke bezienswaardigheden zoals de Revelstoke Dam en het Railway museum. Bovendien is er gezellige stadskern met winkeltjes, barretjes en restaurantjes. Vooral gedurende de zomermaanden is er veel gezellige bedrijvigheid in Revelstoke. Revelstoke ligt ingenesteld tussen de spectaculaire Selkirk Mountains en Monashee Mountains en is de 'gateway' tot de nationale parken: Mount Revelstoke National Park en Glacier National Park.  

Vanuit het stadje Revelstoke arriveert u via de oostingang in dit mooie park. Een prachtige route is de 26 km lange 'Meadows in the Sky' parkway en deze leidt u door velen valleien en weides met mooie bloemen en bossen. Er zijn verschillende wandelingen in het park, zoals de Giant CedarsTrail en de Skunk Cabbage Trail. Er zijn geen campings in Mount Revelstoke National Park.  

Het tweede oudste park van Canada, is Glacier National Park, dichtbij het Revelstoke National Park gelegen. Een hoogtepunt van dit park is de Rogers Pass. Over deze pas reden de treinen in het verleden. Tegenwoordig is de Rogers Pass een National Historic Site, waar u een bezoek kunt brengen en meer informatie kunt krijgen over de geschiedenis. In het park kunt u velen gletsjers bezichtigen waarvan de Illecillewaet Glacier één van de belangrijkste is. Er zijn verschillende wandelingen in het park, zoals de Loop Brook Trail, de Rockgarden Trail en de Hemlock Grove Nature Trail.  

Campingsuggesties Revelstoke:
- KOA Revelstoke
- Williams Lake Campground
- Canadas West RV Park
    ca. 295 KM  

Dag 7: Banff National Park

Via Radium Hot Springs en Kootenay National Park rijdt u vandaag naar Banff National Park.  

Radium Hot Springs:   
In het dorpje vindt u de gelijknamige Radium Hot Springs, het grootste warme mineraalbad van Canada. Het mineraalwater is geurloos en afkomstig van hete bronnen uit de bergen. Het water heeft een temperatuur tussen 37 en 42 graden. Vanuit de baden heeft u uitzicht over de bergen. Een bezoek aan de mineraalbaden is een bijzondere excursie, ter afwisseling, van uw camperreis.   
   
Kootenay National Park:   
Vanuit het dorpje Radium Hot Springs rijdt u noordoostwaarts via highway 93 richting het Banff National Park, door het Kootenay National Park. Dit park is, evenals Yoho NP, minder bekend dan de grotere parken maar ook hiervoor geldt: een bezoek meer dan waard. Wij adviseren u dan ook om een bezoek aan dit veelzijdige park niet over te slaan. U vindt er mooie wandelingen, prachtige uitzichten en veel bijzondere flora en fauna.   
Een aantal bezienswaardigheden zijn de Painting Pots, de Marble en Sinclair Canyon, de Numa Falls en het Kootenay Valley viewpoint.     

Aangekomen in Banff rijdt u richting uw camping van vanavond, campingsuggestie:
- Tunnel Mountain Campground    ca. 385 KM  

 

Dag 8: Banff National Park

Banff National Park is het eerste Nationale Park van Canada en het derde ter wereld. Het park beslaat 6641 vierkante kilometer aan bossen, gletsjers meren en bergen. Eén van de grote attracties is Lake Louise met daaraan grenzend het luxe en prachtig gelegen Fairmont Chateau Lake Louise. Een mooi groot meer met verschillende mogelijkheden voor wandelingen of bijvoorbeeld een ritje per gondel om van het uitzicht te genieten. Een spectaculaire route is de Icefields Parkway gelegen tussen Lake Louise en het stadje Jasper. U rijdt 230 kilometer door de Canadese Rocky Mountains en ziet valleien, meren en gletsjers, een prachtige route die u zeker gereden moet hebben bij een bezoek in dit gebied. In het park vindt u vele wandelroutes en deze bieden een goede manier om het park te bekijken. Naast de prachtige natuur heeft u ook de kans wilde dieren waaronder grizzly beren, coyotes, wolven, zwarte beren en elanden te zien. Let u goed op wanneer u aan het rijden bent, deze dieren kunnen zich namelijk op of net naast de weg bevinden.

Campingsuggestie:
- Lake Louise Campground

ca. 150 KM

Dag 9: Abraham Lake

Vandaag rijdt u van het Banff National Park naar het Abraham Lake waar u ook zult overnachten. Dit is geen toeristisch meer, waardoor u in alle rust het meer kunt bezoeken. Abraham Lake is makkelijk te bereiken via de Icefields Parkway (Highway 93) en Highway 11. Het is meer is aangelegd in 1970 en heeft haar naam te danken aan een wedstrijd, waarin ieder een naam mocht insturen. Hieruit is Abraham Lake gekozen. Door de vele planten die in het water leven en ontlasting van de wilde dieren bestaat het meer uit methaangas. Wanneer het meer bevroren is, ziet u de prachtige gasbellen bevroren onder het oppervlak liggen. Ook is het mogelijk om mooie wandelingen te maken, kanoën of te zwemmen.

Campingsuggestie:
- David Thompson Resort

ca. 200 KM

Dag 10: Jasper National Park

Uw reis vervolgt zich richting Jasper National Park. Jasper National Park is het grootste park in de Canadese Rockies en heeft een groot aantal attracties. U loopt hier grote kans een van de unieke diersoorten die het park rijk is te zien waaronder grizzly beren, wolven, rendieren en elanden. Let u dan ook goed op wanneer u met uw camper rondreist, soms staan deze dieren op of net naast de weg. Een andere unieke attractie is de Columbia Icefield, een verzameling van gletsjers en een van de redenen dat het park op de Werelderfgoederen lijst staat. U kunt met een Snowcoach Tour de gletsjer op, een geweldige ervaring! Verder is een bezoek aan Maligne Lake zeker de moeite waard. Dit is het grootste meer in de Canadese Rocky Mountains en heeft een van de meest gefotografeerde plekken in het park: Spirit Island. U kunt een cruise maken naar dit eiland en onderweg wordt u meer verteld over het landschap, de dieren en de geologie van het park.

Indien u meer informatie wenst over het park dan zijn hiervoor verschillende mogelijkheden. Zo wordt er in het Whistlers Outdoor Theatre elke dag informatie gegeven en kunt u een lokale gids inhuren die u mee op een wandeling door het park kan nemen. 
De meest gebruikelijke manier om het park te verkennen is om een van de vele wandelroutes te lopen maar er zijn ook voldoende mogelijkheden voor mountainbiken, vissen en bergbeklimmen. 
 
Campingsuggesties Jasper National Park: 
- Whistlers Campground. Deze camping is geheel 2019 gesloten wegens renovatie. Bekijk hier alternatieve campings in Jasper N.P.
- Wapiti Campground 
- Columbia Icefields Centre RV 

ca. 205 KM

Dag 11: Jasper National Park

Vandaag heeft u nog de tijd om van de omgeving van het Jasper National Park te genieten. Neem de Jasper Tramway, dit is de langste en hoogste kabelbaan in Canada vanuit uw gondel heeft u een prachtig uitzicht over zes bergketens en de Athabasca rivier.    

In het park zijn meer dan 400 meertjes te vinden en deze zijn erg populair als picknickplaats, visplaats en/of vogelobservatieplaats. In Jasper kunt u goed inkopen doen. U vindt er niet alleen vele souvenirs maar tevens vindt u er de grotere supermarkten (bijv. Safeway), zodat u er relatief voordelig inkopen kunt doen.  

De Jasper Tramway, ca. 7 km ten zuiden van Jasper, zorgt na een rit met een gondel voor een geweldig uitzicht vanaf de top van Whistler Mountain (2465 m).  

Eén van de mooiste canyons van Jasper National Park is de Maligne Canyon, 11 km ten oosten van de Maligne Road. Een wandeling over bruggetjes geeft u een goed beeld van een canyon. Medicine Lake en Maligne Lake (resp. 27 km en 48 km ten oosten van Jasper aan Maligne Road gelegen) zijn erg populair.  

Op Maligne Lake (Canada’s tweede grootste gletsjermeer) kunt u een cruise maken naar Spirit Island, het meest gefotografeerde eilandje van West-Canada.  

Campingsuggestie:
- Whistlers Campground. Deze camping is geheel 2019 gesloten wegens renovatie. Bekijk hier alternatieve campings in Jasper N.P.
- Wapiti Campground 
- Columbia Icefields Centre RV     ca. 100 KM

 

Dag 12: Mount Robson

Via Mount Robson rijdt u vandaag richting Clearwater. Mount Robson is de hoogste bergtop in de Canadese Rocky Mountains is Mount Robson, met haar 3954m hoogte en de bergtop is kenmerkend voor deze omgeving, alhoewel deze vrijwel nooit helemaal uit de wolken te bewonderen is. Via Highway 5 rijdt u vanaf Jasper National Park zuidwaarts en kunt u een stop maken voor een uitzicht op de bergtop van Mount Robson. Verder zuidwaarts vindt u Blue River, vanwaar wij u de Blue River Safari excursie kunnen adviseren. Met een beetje geluk spot u hier vele beren en andere dieren langs de rivier.  

Verder naar Clearwater waar u overnacht, campingsuggestie:
- KOA Clearwater      ca. 405 KM

Dag 13: Wells Gray National Park

Wells Gray National Park is een gepaste bijnaam van dit park is 'Waterfall Park'. Er zijn in dit park velen watervallen te vinden. De Helmcken Falls zijn de belangrijkste waterval. Met zijn 141 meter hoogte is deze waterval de vierde grootste van Canada. Ter vergelijking: deze waterval is bijna drie keer zo hoog als de bij een ieder bekende Niagara watervallen in Oost-Canada. Een groot deel van dit provinciale park is niet toegankelijk voor auto's en/of campers. De geasfalteerde weg loopt tot de parkeerplaats bij de Helmcken Falls. Vanaf deze parkeerplaats loopt een goed wandelpad naar het viewpoint op de Helmcken Falls. Op weg naar de Helmcken Falls passeert u de Dawson Falls. In tegenstelling tot de lange, smalle Helmcken Falls, is de Dawson waterval een mooie brede waterval van ca. 20 meter hoogte.

Campingsuggesties Wells Gray Provincial Park:
- KOA Clearwater Valley Resort
- Dutch Lake Resort
- Falls Creek Campground

ca. 100 KM

 


Dag 14: Lillooet

Vandaag rijdt u verder naar het plaatsje Lillooet. Dit mooie plaatsje is omringd door bergen, meren en valleien. De recreatiemogelijkheden zijn in dit gebied oneindig, u kunt er gaan hiken, vissen, zwemmen, mountainbiken, bergbeklimmen en nog veel meer. Beklim de Red Rock en u zal een prachtig uitzicht hebben over het plaatsje. Ook kunt u een tal van wandelingen maken in en om dit mooie plaatsje.  

Campingsuggestie:
- Fraser Cove Campground    ca. 360 KM


Dag 15 en 16: Whistler

Whistler is zowel in de zomer als in de winter een populaire bestemming met vele activiteiten. Het dorp is ontworpen met de bezoeker in gedachten, heeft prachtig uitzicht op de bergen en is autovrij. In het plaatsje kunt u heerlijk eten en er zijn enkele winkels. Om een dagje te gaan zwemmen kunt u terecht bij Lost Lake. Een mooi meer omgeven door bossen en met zicht op de bergen. Er zijn picknicktafels, barbecues, stranden en er is ondiep zwemwater.

Families kunnen terecht bij Adventure Zone. Hier zijn vele verschillende activiteiten waaronder minigolf, een trampoline, wandklimmen, een doolhof en de mogelijkheid om te bobsleeën. Maar ook voor volwassenen die wat avontuur zoeken zijn er voldoende mogelijkheden. U kunt hier onder andere raften, bungee jumpen, een tour per ATV maken, paintballen en zeilen. 
Voor het beste uitzicht over Whistler en omgeving kunt u met de gondola naar de top van de berg waar u tevens toegang hebt tot veel van de wandelroutes die het gebied rijk is. Voor de echte durfal adviseren we een tochtje met de 'Peak-to-Peak' gondola met de glazen bodem, voor een geweldig waanzinnig uitzicht op het dal van Whistler. 
 
                        Campingsuggesties Whistler: 
- Riverside RV Resort 
- Whistler RV Park and Campground 
- Paradise Valley Campground (Squamish) 
   ca. 135 KM


Dag 17 en 18: Tofino

Na uw vertrek uit Whistler rijdt u richting de kust waar u de oversteek naar Vancouver Island gaat maken. De overtocht gaat richting Nanaimo en vanaf deze plaats rijdt u verder naar Tofino.

Wilt u helemaal op gaan in de surfcultuur van Tofino? Bezoek dan Chesterman Beach, u kunt hier prachtige wandelingen maken en genieten van de uitgestrekte vlakte en de eindeloze zee. Met goed weer en grote golven kunt u hier surfers spotten, u kunt zelf ook een cursus nemen en een poging wagen in de woeste zee. Wandel tegen de namiddag richting de avond want de zonsondergangen zijn hier prachtig bij helder weer. Vergeet uw fotocamera niet want prachtige foto's zijn verzekerd! Andere stranden en kuststreken die u in Tofino kunt bezoeken zijn Long Beach, Schooner Cove, Cox Bay Beach of Hot Springs Cove.

Vanuit Tofino kunt u ook gemakkelijk Pacific Rim National Park bezoeken, dit bijzondere park heeft speciale natuur en landschappen. Ga hier bijvoorbeeld langs de rotsen op zoek naar zeesterren, krabben en andere zee dieren. Of ga de bossen in en geniet van de rust en de prachtige ongerepte natuur.

Wilt u een prachtige boswandeling maken? Neem dan de Rainforest Trail. Deze route brengt u langs bijzondere en prachtige bomen die vanwege het aparte klimaat in Tofino u doen denken aan een jungle of regenwoud. Via een 'boardwalk' begaat u het regenwoud, hierdoor kunt u gemakkelijk alle bijzondere plekjes van het bos ontdekken zonder dat u het ruige terrein hoeft te begaan.

Wat zeker aan te raden is, is een whale watching & bear watching excursie. Hierbij gaat u met een boot het water op, op zoek naar walvissen, beren en ander dierenleven. Een ervaring om nooit te vergeten!

Overnacht heerlijk aan het strand, campingsuggestie:
- Bella Pacifica

  ca. 395 KM  

Dag 19 en 20: Victoria

Waan u in Engelse sferen in de hoofdstad Victoria waar een van de belangrijke attracties de Butchart Gardens zijn. U vindt er prachtige verschillende tuinen: Sunken Garden, Rose Garden, Italian Garden en Japanese Garden. In de zomer is er iedere zaterdagavond een mooie vuurwerkshow. Geniet van de stad en zijn vele bezienswaardigheden, maak een van de mooie wandelingen, rij een van de scenic drives en neem een kijkje bij het luxe Queen Victoria Hotel en/of Fairmont Empress Hotel. 

Enkele andere bezienswaardigheden van Victoria:
1. De Inner Harbour is het hart van de stad Victoria. U treft er winkeltjes, restaurants en een promenade. Het Empress hotel, het Parliament Building en het Royal British Columbia museum. Bezoek de waterkant ook eens in de avonduren, de lichtjes en de vele straatartiesten zorgen voor een geweldige sfeer. 
2. Royal British Columbia museum. Absoluut één van de beste musea in Canada. Het hoofdonderwerp is de culturele en sociale geschiedenis van British Columbia. Er worden ieder uur rondleidingen gegeven en hiervoor kunt u een tijdskaartje halen bij de kassa.
3. Old Town. In dit oudere gedeelte van Victoria vindt u de mooiste straatjes en oude panden. Vooral Wharf Street, Government Street, Douglas Street en Bastion Square springen er qua bezienswaardigheid flink uit. 
4. Whale watching. Vanaf de Inner Harbour vertrekken dagelijks verschillende whale watching tours. De vaartocht duurt ongeveer een uur, zodat u ver genoeg uit de kust verwijderd bent. Dan spot u vaak de eerste walvissen en/of orka’s. De totale whale watching tocht duurt ca. drie uur. De beste seizoenen zijn mei/juni en september/oktober. 
5. Butchart Gardens. Ca. 21 km ten noorden van Victoria treft u de Butchart Gardens. Hier vindt u prachtige rozentuinen, Japanse tuinen, Italiaanse tuinen, watervallen en beelden. Er zijn tevens diverse restaurantjes. U kunt verschillende zaadjes kopen. Let wel: enkel verpakte zaadjes mogen meegenomen worden naar Nederland.

Campingsuggesties Victoria:
- Westbay Marine Village
- Fort Victoria RV Park
- Weir's Beach RV Resort

ca. 350 KM

Dag 21 en 22: Camper inleveren & vlucht

Tijd om de oversteek terug naar het vasteland te maken en uw camper in te leveren in Vancouver. Na het inleveren van de camper gaat u richting de luchthaven voor uw vlucht terug naar Nederland. Op dag 22 komt u met vele prachtige herinneringen weer aan in Amsterdam en zit uw reis door West-Canada erop.

ca. 125 KM