dé specialist voor een campervakantie               

ROUTESUGGESTIE EN DAGINDELING

CAMPINGPAKKET: MARITIMES


DADGINDELING:

Dag 1: Amsterdam-Halifax

Vanuit Amsterdam vlieg je naar Halifax. Na aankomst van jouw vliegreis verblijf je een nacht bij een hotel in de buurt van de luchthaven van Halifax.  
Even tijd om te bij te komen van de lange vlucht en morgen gaat jouw camperreis door Nova Scotia en Prince Edward Island starten.

 Dag 2: Peggy's Cove

Vandaag haal je jouw camper op bij de verhuurder, nadat je boodschappen hebt ingeslagen, is het moment aangebroken om de stad achter je te laten en de natuur in te trekken. Je volgt de Lighthouse Route naar Peggy's Cove waar de beroemde vuurtoren stevig op zijn rotspunt staat. Dit is een van de meest gefotografeerde plekken van Canada. Maar het rustige dorpje heeft nog veel meer te bieden.
Je overnacht op een camping in Peggy's Cove.   ca. 60 KM

Dag 3 en 4: Lunenburg

Vandaag vervolg je jouw weg op de Lighthouse Route. Je komt langs zandstranden, ruige kustlijnen, mooie baaien bestrooid met eilandjes en authentieke vissersdorpjes zoals Mahone Bay, met helder gekleurde huizen en winkels in Victoriaanse stijl, fleurige historische tuinen en de beroemde drie kerken.
Het oude centrum van Lunenburg is erkend als UNESCO Werelderfgoed. Het heeft een lange en trotse geschiedenis als zeevarende stad, en dit zie je nog steeds terug in de pittoreske bebouwing aan de waterkant. Langs de straten aan de haven vormen de winkels en restaurants een harmonieus geheel met de heldere gekleurde historische huizen, die prachtig onderhouden zijn. Het lijkt alsof je in een openluchtmuseum uit de 18e eeuw loopt.
Je overnacht op een camping in Lunenburg.   ca. 130 KM

Dag 5: Kejimkujik National Park

Je rijdt door een gebied met glooiende heuvels, dennenbomen en langs de LaHave River naar Kejimkujik National Park. Dit beschermde gebied, met een bos en een stelsel van meren, ligt in het hart van Nova Scotia. Je kunt er de wandelpaden door de wildernis verkennen, meren, rivieren, te voet of met kano of kayak. Ontdek de historische rotstekeningen die de inheemse Mi'kmaq-bewoners duizenden jaren geleden hebben achtergelaten, toen ze dezelfde routes volgden.
Je overnacht op een camping in Kejimkujik National Park.   ca. 100 KM

Dag 6: Annapolis Royal

Naar Annapolis Royal is het maar een korte rit. Onderweg kun je het gebied rond Digby verkennen en over de landtong Digby Neck rijden, of de tijd nemen de geschiedenis van de stad Annapolis Royal ontdekken. Deze mooie stad heeft een erfgoeddistrict met ruim 135 dicht bij elkaar gebouwde huizen en musea in Victoriaanse stijl. Vergeet niet een bezoek te brengen aan Fort Anne, het oudste nationaal erfgoed van Canada. Hier kun je het Koninklijk Handvest uit 1621 zien, waarin de naam en vlag van Nova Scoia werden vastgesteld.
Je overnacht op een camping in Annapolis Royal.   ca. 50 KM

Dag 7: Grand Pré

Vandaag reis je nar Grand Pré via Hall's Harbour, een van de mooiste natuuurlijke havens aan de noordkant van de Bay of Fundy met de hoogste waterstanden ter wereld bij hoogwater. De Acadiërs verstigden zich al in 1680 in Grand Pré, en daarom is de gescheidenis van deze plaats zo rijk als vruchtbare oevergronden. Nu is Grand Pré een Canadees nationaal erfgoed en een UNESCO Werelderfgoed waar je alles te weten komt over de Acadiërs en hun verbanning uit het gebied.
Je overnacht op een camping in Grand Pré.    ca. 150 KM

Dag 8: Five Islands

Vandaag rijd je langs Minas Basin in het noordoosten van de Bay of Fundy naar Five Island Provincial Park Dit is een van Nova Scotia's belangrijkste bestemmingen voor buitenactiviteiten, zo genoemd vanwege de vijf eilandjes vlak voor de kust. Het park heeft kliffen van 90 meter hoog, zodat je kunt uitkijken over de grootste getijdeverschillen ter wereld. Een spectaculaire plek om te kamperen!
Je overnacht op een camping in Five Islands.    ca. 200 KM


Dag 9 en 10: Fundy National Park

Via Parrsboro rijd je naar Joggins Fossil Ciffs, waar je oeroude dieren kunt ontmoeten die hier miljoenen jaren geleden leefden, zoals de eerste reptielen die op aarde voorkwamen, vroege dinosaurussen en reuzelibellen. Daarna rijd je in noordelijke richting naar Fundy National Park in New Brunswick.
Fundy National Park strekt zich uit langs Bay of Fundy en heeft 28 wandelpaden, zowel langs de kust als door de bossen. Verschillende paden leiden naar mooie, verborgen watervallen. Het park ligt op de Atlantische trekroute voor vogels: meer dan 260 soorten zijn in dit gebied waargenomen.
Je overnacht op een camping in Fundy National Park.       ca. 250 KM


Dag 11 en 12: Prince Edward Island

Vandaag vertrek je uit New Brunswick, maar niet vóórdat je de majestueuze ‘bloempotrotsen’ van Hopewell Rocks’ hebt gezien, en in Shediac op de foto bent gezet met de grootste kreeft ter wereld! Steek daarna de 12,9 km lange Confederation Bridge over en je komt in Canada's kleinste en dunst bevolkte provincie, Prince Edward Island.


 Door de kleine oppervlakte van het eiland is het gemakkelijk met de camper te verkennen. IDe vruchtbare, okerkleurige grond van kust tot kust zorgt voor grazige weilanden, en aan de kust vind je rood- en goudkleurige zandstranden. Je komt in kleine stadjes, her en der verspreid liggend, met hartelijke bewoners die eigenzinnig vasthouden aan hun ‘easy going’ leefstijl.

Bezoek vooral de schilderachtige provinciehoofdstad Charlottetown, met kleurrijke huizen, mooie boomrijke straten en wandelpromenades aan het water. Bezoek Anne at Green Gables Heritage Place, de plek die Lucy Maud Montgomery’s inspireerde tot het schrijven van haar klassieke roman ‘Anne of Green Cables’.Je overnacht op een camping op Prince Edward Island.              ca. 250 KM


Dag 13: Pictou

In de ochtend kun je nog wat meer zien van Prince Edward Island. In de middag neem je de ferry naar Pictou, Nova Scotia. Slenter langs de historische waterkant van Pictou. Geniet van de historische Schotse architectuur, de stranden, wandelpaden, musea, restaurants, winkels en de vriendelijke mensen.
Je overnacht op een camping in Pictou.
ca. 110 KM

 

Dag 14: Chéticamp

Vandaag rijd je over de Ceilidh Trail, een pittoreske route van ongeveer 100 km, waarbij je uitzicht hebt op de Gulf of St. Lawrence aan de westkant van Cape Breton Island. Deze route eindigt in Margaree Harbour en komt samen met de Cabot Trail. Chéticamp, jouw eerste stop langs de schilderachtige Cabot Trail, is een traditioneel vissersdorp van Acadië. Je kunt een bezoek brengen aan St. Peter’s Church en aan Les Trois Pignons, een cultureel centrum en wandkleedmuseum. Of boek een excursie om walvissen te spotten.                                                Je overnacht op een camping in Chéticamp.            ca. 260 KM

 

 Dag 15 en 16: Ingonish

Het 115 km lange deel van de Cabot Trail dat klimt en daalt door het Cape Breton Highlands National Park is werkelijk indrukwekkend. Wegen vlak naast kliffen, winderige hoogvlaktes, bijzondere dorpjes en ontmoetingen met elanden vormen de aantrekkelijke hoogtepunten van deze populaire route. Je kunt kiezen uit meer dan 25 wandelpaden, maar een ‘must’ voor alle reizigers is de Sky Line Trail! Aan het eind van dit wandelpad op hoogte kijk je vanaf een indrukwekkend klif op een landtong uit over de ruige kustlijn.

Ingonish is een van de meest ontwikkelde plaatsen langs de Cabot Trail en heeft voor iedereen iets te bieden. Warme zandstranden aan de verfrissende oceaan, een 18-holes golfbaan van wereldklasse, fantastische wandelpaden, tongstrelend seafood en vriendelijke mensen. Boek een walvisexcursie en misschien spot je blauwe vinvissen, fin, dwergvinvissen, bultruggen, grienden of Noordse vinvissen!

Je overnacht op een camping in Ingonish.              ca. 100 KM


Dag 17: Baddeck

Jouw tocht door Cape Breton Highlands National Park is bijna afgelopen, maar de Cabot Trail gaat gewoon verder! Je kunt de ferry nemen en een boottocht naar Bird Islands waar je papegaaiduikers en andere zeevogels kunt zien, aslmede zeehonden en Amerikaanse zeearenden. Verder op jouw route ligt Baddeck, een levendige en bruisende stad aan Bras d’Or Lake, met een pittoreske haven. En met historische attracties zoals de Alexander Graham Bell National Historic Site, waar je een boeiend kijkje kunt nemen in leven en werk van de man die de telefoon uitvond. Bras d’Or Lake is de moeite van het ontdekken waard. Het is een grote binnenzee met deels zoet en zout water, waardoor er verschillende ecosystemen kunnen bestaan, zoals wilde dieren en een grote populatie Amerikaanse zeearenden.      Je overnacht op een camping in Baddeck.          ca. 100 KM        


Dag 18: Louisbourg

Overal kun je genieten van uitzicht op het meer! Onderweg naar Louisbourg kom je in het Highland Village Museum bij Iona alles te weten over het leven van de eerste Schotse kolonisten. In dit museum van 17 hectare komt de geschiedenis tot leven en word je begroet in het Keltisch.

Louisbourg is een kleine stad, bekend om de Fortress of Louisbourg, een Canadees nationaal erfgoed. Dit ‘levende museum’ is de grootste historische reconstructie in Noord-Amerika van een 17e-eeuwse Franse garnizoensstad. Ongeveer 60 gebouwen zijn in de oorspronkelijke staat teruggebracht, waardoor dit een van de grootste en meest indrukwekkende voorbeelden is van Canadees nationaal erfgoed.

Je overnacht op een camping in Louisbourg.               ca. 150 KM         

 Dag 19: Sherbrooke

Als je langs de zuidkant van het Bras d’Or Lake rijdt, kun je St. Peter’s Canal Historic Site bezoeken. Hier krijg je informatie over de aanleg en geschiedenis van het kanaal dat al meer dan 140 jaar de Atlantische Oceaan verbindt met het Bras d’Or Lake. Als je Sherbrooke Village bezoekt, ga je terug in de tijd, want daar wordt het cultureel erfgoed van het 19e-eeuwse Nova Scotia tot leven gebracht door gekostumeerde vertellers, zoals een hoefsmid, pottenbakker, wever en boekdrukker. Deze streek van Nova Scotia is oogstrelend ongerept en een paradijs voor natuurliefhebbers, met kilometers wandelpaden en eindeloze mogelijkheden om wilde dieren te spotten.

Je overnacht op een camping in Sherbrooke.               ca. 270 KM    


Dag 20: Halifax   

De grilligheid van de kustlijn, authentieke vissersdorpjes, stranden die zich uitstrekken zo ver als het oog reikt, dát zijn de kenmerken van de Eastern Shore van Nova Scotia. Je kunt de Liscomb River Trail lopen of een wandelroute kiezen in Taylor Head Provincial Park. Geniet van een picknick in Marie Joseph Provincial Park, of van de hartelijke ontvangst aan de Eastern Shore in het authentieke huis van een vissersgezin. Relax op het 5 km lange witte zandstrand van Martinique Beach Provincial Park of leer surfen bij Lawrencetown Beach Provincial Park.             ca. 200 KM

Dag 21 en 22: Camper inleveren en vlucht

Vandaag eindigt jouw reis als je jouw camper terugbrengt naar de verhuurlocatie. Daarna ga je direct naar de luchthaven van Halifax want je vliegt vandaag weer terug naar Nederland.

De volgende dag land je weer in Nederland.