CADUSA  CAMPERREIZEN 

      dé specialist voor een campervakantie               

CAMPINGS IN CANADA

Q: Hoe verschilt het kamperen in Canada in vergelijking met kamperen in Europa?
A: Bij kampeervakanties in Europa reist u vaak naar een specifieke camping om daar de rest van uw vakantie door te brengen. Tijdens camperreizen door Canada reist u vaak van camping naar camping. Op deze manier ontdekt u het gehele gebied en kunt u de verschillende bezienswaardigheden bezoeken. Natuurlijk kunt u ook meerdere nachten op dezelfde camping blijven staan, maar veelal reist men na een aantal dagen door naar de volgende camping.
De Europese campings zijn veelal ingericht op veel activiteiten. Zo is er tijdens de zomermaanden vaak een animatieteam aanwezig op de camping. En beschikt een camping veelal over een restaurant, campingwinkel en disco of bar. Op de campings in Canada zult u deze faciliteiten zelden terugvinden. Men komt er vaak enkel om te overnachten en op doorreis. Enkele uitzonderingen zijn bijvoorbeeld de KOA campings en privécampings. Hier vindt u vaak wel zwembaden, kleine campingwinkeltjes, wasserettes en een gameroom. Maar toch absoluut niet te vergelijken met de campings in Europa.
De campings in Canada zijn simpeler van opzet, maar vaak wel schitterend in de natuur gelegen. Zo liggen de campings die gerund worden door de overheid (zoals bijvoorbeeld in de nationale parken en de provinciale parken) vaak in een bekoorlijke omgeving. Het is werkelijk back to basic, maar heerlijk genieten van de rust en de omgeving!

Q: Is het toegestaan om 'wild' te kamperen of moet ik altijd op een camping overnachten?
A: U kunt het beste gebruik maken van campings om te overnachten. In de meeste staten is het ook verplicht om op daarvoor bestemde terreinen te overnachten. Wanneer het niet toegestaan is om ergens te overnachten, bijvoorbeeld op openbare parkeerplaatsen of kleine parkjes, staat er duidelijk vermeld NO OVERNIGHT CAMPING.
Het 'wild' kamperen wordt wegens veiligheidsredenen afgeraden. Niet alleen de risico's voor diefstal o.i.d zijn aanwezig, wat dacht u van de beren en andere wilde dieren??

Q: Hoe veilig is het kamperen in Canada?
A: Het kamperen in Canada is zeker veilig. Campings worden goed bewaakt, natuurlijk afhankelijk van de locatie en de noodzaak van de beveiliging. In en rondom de grote steden is de beveiliging groter dan in de natuurparken.
Wanneer wilde dieren een gevaar kunnen vormen, wordt u lokaal altijd prima geïnformeerd. De regels dienen nageleefd te worden, zodat er geen problemen ontstaan. Sommige gebieden worden afgesloten wanneer beren of andere dieren een bedreiging zouden vormen.
Over het algemeen is het kamperen in Canada dan ook uitermate veilig.

Q: Hoe kan ik een camping vinden?
A: Bij het ophalen van de camper in de Canada ontvangt u een campinggids (bijv. KOA, Woodalls en/of Wheelers). In deze uitgebreide campinggids staan vrijwel alle campings genoteerd. Bij iedere camping staat een korte omschrijving. Ook het adres en de ligging wordt omschreven. De grotere campings hebben vaak ook een uitgebreide routebeschrijving en plattegrond in de gids vermeld staan.
De meeste campings worden ter plaatse ook langs de weg door middel van borden aangegeven. U kunt de borden simpelweg volgen om uw gewenste camping te bereiken.
Wanneer u nog totaal geen idee heeft op welke camping u wenst te gaan overnachten, kan het raadzaam zijn om een bezoek te brengen aan het plaatselijke toeristenbureau. Zij kunnen u prima adviseren over de lokale mogelijkheden. Vaak maakt men zelfs al telefonisch voor u een reservering op de gewenste camping. U ontvangt een routekaartje en omschrijving, zodat u snel en makkelijk kunt arriveren op uw camping.

Q: Dien ik de campings vooraf te reserveren?
A: Hierin bent u als reiziger geheel vrij. Het reizen per camper is natuurlijk ideaal wanneer u graag vrijheid wilt hebben. U kunt gaan en staan waar u maar wilt. Zodra alle campings dan vooraf gereserveerd gaan worden, is een groot deel van deze vrijheid natuurlijk al weg genomen. En dat zou zonde zijn.
De meeste campings hoeven ook niet noodzakelijk vooraf gereserveerd te worden. Ze zijn groot van opzet en beschikken over voldoende capaciteit. Vaak is het voldoende om een dag voor aankomst even telefonisch contact op te nemen. Op basis van uw creditcardgegevens maakt u dan een reservering. U bent dan zeker van uw plaats op de camping.
Sommige campings dienen wel ruim van te voren geboekt te worden. Het betreft dan veelal de populairste bestemmingen. Zo zijn de campings in en rondom Banff en Jasper National Park erg populair. Niet alleen bij de internationale toeristen, maar ook bij de lokale bevolking is het park bijzonder populair. Een reservering vooraf is dus absoluut aan te raden.
Ook tijdens de nationale feestdagen (zoals Canada Day) is het reserveren van de campings aan te raden.
De meeste overheidscampings accepteren pas reserveringen vanaf 60 dagen voor aankomst. Men vraagt creditcardgegevens als borgstelling. U dient er wel rekening mee te houden dat men ook annuleringskosten in rekening brengt wanneer u niet arriveert.
Via de website www.KOA.com kunt u bijvoorbeeld reserveringen maken vooraf voor de grotere campings.

Q: Wat is een zogenaamde full hookup site?
A: Met een full hookup site op een camping kunt u uw camper volledig aansluiten op water, elektriciteit en de riolering (dump). Hierdoor kunt u dus van alle faciliteiten gebruik maken.

Q: Hoeveel ampère heb ik nodig op een camping?
A: Met de campers uit ons aanbod zult u aan 30 ampère voldoende hebben.

Q: Ontvang ik ook een kortingskaart voor de campings?

A: Bij uw reservering ontvangt u inderdaad een KOA Value Kard. Met deze kaart ontvangt u 10% korting op een overnachting op een KOA camping (een grotere camping).