CADUSA  CAMPERREIZEN 

      dé specialist voor een campervakantie               

GELD EN FOOIEN IN CANADA

De Canadese dollar is de munteenheid van Canada (CAD). Alle bekende creditcards worden geaccepteerd en u kunt hiermee vrijwel overal betalen. Toch raden wij aan om regelmatig contant geld bij te hebben, dit is toch altijd gemakkelijk wanneer u tijdens uw camperreis Canada een korte stop wil maken voor een kop koffie bij een afgelegen diner of tankstation. De meeste banken in Canada beschikken over pinautomaten en accepteren Nederlandse bank- en giropassen. Tevens zijn er in veel grote supermarkten, hotels en benzinestations pinautomaten, de zogenaamde ATM. Denk eraan dat u de mogelijkheid om te pinnen in het buitenland bij uw bank moet aanvragen. Controleer ook altijd goed de vervaldatum van uw bankpas, ligt deze korter dan 6 maanden in de toekomst? Neem dan voor de zekerheid even contact op met uw bank. Het kan ook zijn dat uw bank kosten rekent voor het pinnen buiten de eurozone, bekijk de website van uw bank wat deze kosten voor u kunnen zijn.
Het is gebruikelijk om, als u de service en kwaliteit goed vindt, een fooi te betalen. Het geven van een fooi van 10-15% is gebruikelijk. Wilt u meer weten over de lokale belastingen? Bekijk tabel hieronder.

Lokale belastingen in Canada

Over vrijwel alle goederen en diensten en diensten in Canada wordt een belasting variërend van 5 tot 15% geheven, vergelijkbaar met onze BTW. Hier onder vindt u een schema met het percentage belasting per gebied.

Deze gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Calgary

 5%

 Halifax

 15%

 Kelowna

 12%

 Montreal (Cruise Canada)

 13.925%

 Montreal (Canadream)

 12.5%

 St. John's (Islander RV)

 13%

 Toronto

 13%

 Vancouver

 12%

 Whitehorse

 5%