CADUSA  CAMPERREIZEN 

      dé specialist voor een campervakantie               

MEDICIJNEN MEE NAAR CANADA

Wellicht gaat u binnenkort een camper huren. Maakt u gebruik van medicijnen en moeten deze meegenomen worden tijdens uw camperreis? Dan volgt hier wat belangrijke informatie voor u.
Medicijnen die dagelijkse inname vereisen, moeten ook op reis meegenomen worden. Houd medicijnen in de originele verpakking, want losse pilletjes wekken nieuwsgierigheid en argwaan bij politie en douane. 

MEDICIJNEN MEENEMEN NAAR CANADA DIE ONDER DE OPIUMWET VALLEN

Er zijn verschillende geneesmiddelen die in Nederland onder de Opiumwet vallen door de stoffen die erin zitten. In de meeste landen is het bezit van medicijnen die onder de Opiumwet vallen streng verboden. Het overtreden van deze wet brengt strenge straffen met zich mee. Medicijnen die onder deze wet vallen mogen dan ook niet zomaar worden meegenomen naar het buitenland. Middelen waar dit onder anderen voor geldt zijn slaap- en kalmeringsmiddelen, bijvoorbeeld Valium en Seresta. Sterke pijnstillers, ADHD pillen zoals onder andere Concerta en Ritalin en medicinale cannabis. In de Opiumwet worden alle verboden middelen en grondstoffen aangegeven. Bij jouw arts of apotheker kan je nagaan of een medicijn een opiaat is.
Ga je op camperreis naar Canada dan heb je een medische verklaring nodig als je dit soort medicatie mee op camperreis neemt. Begin ruim op tijd met je aanvraag. Op de website van het Centraal Administratiekantoor (CAK) dien je voor Canada op te zoeken welke verklaring nodig is. Het formulier dat je hier kunt downloaden moet ondertekend worden door je arts. Vervolgens stuur je het ingevulde en ondertekende formulier naar het CAK. Het CAK heeft dan nog 4 weken nodig om alles in orde te maken.


MEDICIJNENPASPOORT AANVRAGEN VOOR TIJDENS JOUW CAMPERREIS DOOR CANADA


In een medicijnenpaspoort staat een totaaloverzicht van de medicijnen die je gebruikt. Het is praktisch dit paspoort mee te nemen voor een eventueel artsenbezoek in het buitenland. Dit paspoort vervangt je medische verklaring echter niet.www.hetcak.nl  
Wil je meer informatie over medicijnen meenemen op camperreis? Ga naarwww.hetcak.nl voor alle informatie voor alle informatie.