CADUSA  CAMPERREIZEN 

      dé specialist voor een campervakantie               

TOP EXCURSIES IJSLAND MET DE

"MOUNTAINEERS OF ICELAND"

1. De Pearl Tour

De Pearl Tour is een IJsland-avontuur waarbij je een aantal van IJsland's beroemdste en opwindendste natuurverschijnselen zult ervaren door de Gouden Cirkel te verkennen, bekroond met een onvergetelijke sneeuwscooter-tocht op de Langjökull-gletsjer.

Onze eerste stop op de Gouden Cirkel is Nationaal Park Þingvellir, een UNESCO Werelderfgoedlocatie en de thuisbasis van het eerste parlement van IJsland en de oudste bestaande parlementaire instelling ter wereld. Het is opgericht in AD 930 en is de belangrijkste historische site van IJsland.

Ook de aandacht van de wereld trekken is de geologische kenmerken van Þingvellir, waarbij de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen van elkaar gescheiden kunnen worden gezien.  Nu, na vele millennia, kun je getuige zijn van de grote kloof die gevormd is bij dit geologische wonder.
Vanuit Þingvellir rijden we landinwaarts naar het zeer actieve Geysir Hot Spring-gebied met zijn kokende modderkuilen en spuitende hete bronnen. 

We gaan verder naar Gullfoss, een van de krachtigste watervallen van IJsland. Gelegen aan de Hvítá-rivier, keldert deze waterval gevoed door Langjökull-gletsjer 32 meter in twee fasen in een ruige kloof. En terwijl je daar bent, houd je je vingers gekruist; met een beetje geluk, op een zonnige dag, word je begroet door een regenboog.

Als klap op de vuurpijl rijden we naar de Langjökull-gletsjer voor een nieuw IJslandavontuur waarbij we met sneeuwscooters over sneeuwvelden gaan en naar de bergtoppen kijken. De beste activiteiten en de mooiste bezienswaardigheden van West-IJsland zijn te zien in deze populaire dagtour.


                                                                                            

Operationeel :

het hele jaar door

Ophaaltijd:        

08.30 - 9.00 uur  

Kleding:

Warme en winddichte kleding in combinatie met goede, waterdichte wandelschoenen.

INBEGREPEN:

Ophalen bij hotels/guesthouses in Reykjavic


1 uur sneeuwscooteren


Supertruck tour met gids


Aangepaste uitrusting


Lichte snack inbegrepen  (geen diner)

                                                                                                                                        

2. Ain’t No Mountain High Enough

Deze dagtocht door IJsland laat je kennismaken met alles van lavavelden tot meren, de skyline van Reykjavik, vulkanen en geheime grotten.
We starten deze tour door naar de top van Úlfarsfell te rijden, waar u kunt genieten van het geweldige uitzicht op de stad Reykjavík en de nabijgelegen omgeving als het weer helder is. Veel IJslanders wandelen daar tijdens het zomerseizoen.
Daarna maken we een korte omweg om een ​​van onze energiecentrales Nesjavallavikjun te zien. We blijven de ongetemde natuur in IJsland verkennen. We rijden door Úlfljótsvatn, naast het water ligt een camping waar we meer dan 5000 Scouts hadden tijdens de World Scout Moot 2017.
We blijven Þrastalundur voor een lunchpauze, in het gebied is een bekende zalm rivier Sogið. Deze rivier wordt gecombineerd door twee meren Þavallavatn en Úlfljótsvatn, en verder gaan ze samen met Ölfusá, een zeer krachtige rivier die naar de Atlantische Oceaan stroomt.
We vervolgen onze tour door Selfoss, de grootste woonwijk in het zuiden van IJsland. We rijden naar Eyrabakki, de stad die ooit werd beschouwd als de hoofdstad van IJsland.
De laatste stop voordat we terug gaan naar Reykjavík is Raufarhólshellir, we gaan deze prachtige grot verkennen, het is de 4e langste en meest bekende tunnel in IJsland. Het hoogste punt van de grot is ongeveer 10 meter en het is ongeveer 1360 meter lang. De lava die de grot heeft gemaakt, wordt geschat op ongeveer 5200 jaar oud.

Ophaaltijd:

 9:30 - 10:00 uur

Duur dagtocht:

 8 uur

Ophalen

bij hotel / accommodatie in Reykjavik

INBEGREPEN:

Super rondleiding met gids

Entree van de tunnel en noodzakelijke uitrusting voor speleologie3 Reykjavic Sneeuwscootertocht

Deze Reykjavik Sneeuwscootertocht is perfect voor diegenen die rechtstreeks naar de Glacier willen gaan met een transfer vanuit Reykjavík.

Rechtstreeks naar de gletsjer!
Dit is een Express-tour slechts iets meer dan twee uur rijden van Reykjavík.
Je kunt genieten van een express-tour naar de op één na grootste gletsjer van IJsland en de nabije omgeving voor een opwindende sneeuwscooter tour van een uur te midden van uitgestrekte sneeuwvelden.

Deze IJsland-avontuurlijke tour combineert adrenaline-gevulde activiteiten met het ontzagwekkende landschap. Zelfs de rit naar de gletsjer biedt een adembenemend uitzicht en soms een hobbelige rit in een van onze supertrucks.


Waar voor uw Geld

Deze toer is een uitstekende optie voor diegenen die de Golden Circle Tour reeds gedaan hebben maar die geen onvergetelijke sneeuwscooter-ervaring willen missen op de Langjökull Glacier. Het is een gezinsvriendelijke sneeuwscooter tour en kinderen zijn meer dan welkom zolang zij de leeftijd van 6 jaar hebben bereikt!


Operationeel:

het hele jaar

Vertrek

09.30 - 10.00 uur 

Duur :

7-8 uur 

Kleding:

warme kleding en goede schoenen 

INBEGREPEN:

Ophaalservice in Reykjavik

1 uur sneeuwscooteren

Overalls, handschoenen, helm en overschoenen

Afleverservice in Reykjavik

NIET INBEGREPEN

Eten, schoenen                                                                                                                                                                       

 Let op: Een geldig rijbewijs is nodig om een sneeuwscooter te besturen.

We behouden ons het recht voor om de route aan te passen aan de weers- en wegomstandigheden. Prijs is voor twee personen per sneeuwscooter.
We raden u aan om warme en winddichte kleding mee te nemen, naast goede, waterdichte wandelschoenen en een camera.

4. De perfecte reis naar het Westen


We beginnen met een Reykjavik-pick-up en rijden door de Hvalfjörður-fjord naar het Borgarfjörður-district. Verder landinwaarts bezoeken we watervallen Hraunfossar en Barnafossar en banen ons een weg door de bossen van Húsafell.

GLETSJER SNOWMOBILING
Bij Húsafell verlaten we de hoofdweg in onze superjeep voor een hooglandpad naar het op een na grootste ijsveld van IJsland, de Langjökull-gletsjer, waar we onze gletsjerhut Jaki bezoeken. Bij de hut geven we je overalls en accessoires om warm te blijven voor de sneeuwscooterrit. Na een korte les over veiligheid en instructies, wordt u een zelfverzekerde sneeuwscooterrijder.

Motoren aan!

IN DE GLETSJER
Na ongeveer 20 minuten sneeuwscooterrijden naar de top van de gletsjer, vinden we een tunnel die naar binnen leidt!
We nemen een rondleiding op 200 meter de gletsjer in en 40 meter eronder in een door mensen gemaakte ijsgrot, waardoor de verkenning een geheel nieuwe dimensie krijgt.
Het is tijd om met de sneeuwscooter terug naar de hut te gaan en door te gaan naar de volgende activiteit.

KRAUMA
Op onze weg terug naar Reykjavík stoppen we bij Deildartunguhver, de meest krachtige hete bron van Europa en daaruit is een prachtige geothermische spa gecreëerd met een van de beste faciliteiten die je in IJsland kunt vinden, verschillende hot tubs en een ontspanningsruimte met een vuurplaats en een uitzicht op de bergen.
Deze tour zal bij u zeker een onvergetelijke indruk achterlaten na dit geweldige dagavontuur.

Wij raden u aan om mee te nemen: badpak, handdoek, warme en winddichte kleding, naast goede, waterdichte wandelschoenen, snacks en een camera.

Operationeel:

hele jaar door

Pickup tijd:

08:30 - 09:00  uur

Duur :

9-11 uur.

INBEGREPEN: 

Ophalen bij hotels / pensions in Reykjavik

Rondleiding met gids (supertruck tour)