dé specialist voor een campervakantie               

INFO VICTORIA

Victoria ademt een typisch Britse sfeer uit en is daardoor totaal anders dan de meeste grote steden in Canada. Overal in de stad versieren schitterende bloemen het straatbeeld en er hangt een gezellige, ongedwongen sfeer.

Hieronder treft u enkele suggesties aan voor tijdens uw bezoek aan Victoria.


1. De Inner Harbour is het hart van de stad Victoria. U treft er winkeltjes, restaurants en een promenade. Het Empress hotel, het Parliament Building en het Royal British Columbia museum. Bezoek de waterkant ook eens in de avonduren, de lichtjes en de vele straatartiesten zorgen voor een geweldige sfeer.
2. Royal British Columbia museum. Absoluut één van de beste musea in Canada. Het hoofdonderwerp is de culturele en sociale geschiedenis van British Columbia. Er worden ieder uur rondleidingen gegeven en hiervoor kunt u een tijdskaartje halen bij de kassa.
3. Old Town. In dit oudere gedeelte van Victoria vindt u de mooiste straatjes en oude panden. Vooral Wharf Street, Government Street, Douglas Street en Bastion Square springen er qua bezienswaardigheid flink uit.

4. Whale watching. Vanaf de Inner Harbour vertrekken dagelijks verschillende whale watching tours. De vaartocht duurt ongeveer een uur, zodat u ver genoeg uit de kust verwijderd bent. Dan spot u vaak de eerste walvissen en/of orka’s. De totale whale watching tocht duurt ca. drie uur. De beste seizoenen zijn mei/juni en september/oktober.

5. Butchart Gardens. Ca. 21 km ten noorden van Victoria treft u de Butchart Gardens. Hier vindt u prachtige rozentuinen, Japanse tuinen, Italiaanse tuinen, watervallen en beelden. Er zijn tevens diverse restaurantjes. U kunt verschillende zaadjes kopen. Let wel: enkel verpakte zaadjes mogen meegenomen worden naar Nederland.