CADUSA  CAMPERREIZEN 

      dé specialist voor een campervakantie               

Q: Mag ik met mijn normale rijbewijs B een camper besturen?

A: Het is toegestaan om in Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika met uw normale B-rijbewijs de camper te besturen. U heeft dus geen zogenaamd groot rijbewijs nodig. Ook niet voor grote A-klasse campers. In Europa is het vaak wél verplicht een groot rijbewijs te bezitten voor het rijden van campers boven een bepaald gewicht. Wanneer u een speciaal rijbewijs nodig heeft om een camper te besturen geven wij dit duidelijk aan.
Een internationaal rijbewijs (verkrijgbaar bij de ANWB) is voor enkele landen noodzakelijk. U vindt deze informatie online per verhuurder terug onder het kopje campers, bij de bestemming van uw keuze en de verhuurder van uw keuze. Wij volgen de officieel aan ons gecommuniceerde voorwaarden van de verhuurder, het komt soms voor dat de verhuurder niet naar uw internationale rijbewijs vraagt, of aangeeft dat een internationaal rijbewijs niet per sé nodig is.
Zeker wanneer u de Engelse taal niet voldoende beheerst, is het raadzaam om een internationaal rijbewijs aan te schaffen.