CADUSA  CAMPERREIZEN 

      dé specialist voor een campervakantie               


ROUTESUGGESTIE

 PREMIUM SELECTIE BEST OF AFRICA

REIS VAN DAG TOT DAG

Dag 1. Vlucht Johannesburg

Dag 1: Vlucht Johannesburg
U vliegt van Amsterdam naar Johannesburg waar u de camper ophaalt.


Dag 2. Sabie

Dag 2: Sabie
U vertrekt vanuit Johannesburg naar Sabie. Sabie staat tegenwoordig bekend om de vele aangeplante bossen en de prachtige watervallen. Het dorp is echter onstaan nadat er in de regio goud was gevonden.
Even buiten Sabie start de Panorama route, deze begint u op dag 3. Op deze route kunt u genieten van de prachtige panorama uitzichten. Een aantal voorbeelden van spectaculaire natuurverschijnsels hier zijn Pinnacle, een rotsformatie die erg spits toeloopt en Three Rondavels. Dit laatste zijn 3 heuvels met unieke vormen. De naam van deze heuvels stamt af van de Xhosa satm. Rondavels zijn de traditionele hutten van deze stam.
Afstand: 370 km

Dag 3. Blyde River Canyon

U reist verder van de watervallen van Sabie naar de Blyde River Canyon. Deze kloof, die ook wel de Motlatse genoemd wordt, is de op twee na diepste canyon ter wereld. De canyon is ontstaan door de Blyde River. Deze snelstromende rivier heeft in een aantal eeuwen deze spectaculaire kloof met haar vele bergen en dalen gecreëerd, wat zorgt voor een prachtig uitzicht. De canyon maakt deel uit van de trekpleisters van Zuid-Afrika.
Afstand: 115 km


Dag 4. Kruger National Park

Het wereldbekende Kruger National Park. Dit park hoort tot de mooiste parken van de wereld. Naast de bekende "Big Five" vindt u hier vele andere soorten wilde dieren. Het park is naast veel dieren rijk aan flora. In het park vindt u zo'n 226 boomsoorten, 49 vissoorten, 34 soorten amfibieën, 114 soorten reptielen, 507 vogelsoorten en 147 soorten zoogdieren. Naast deze prachtige natuur zijn er in het park ook menselijke creaties te bewonderen. Zo zijn er vele  wandschilderingen van Bushman te bewonderen en majestueuze archeologische opgravingplaatsen zoals Masorini en Thumlamela. Samen met alle natuurlijke schatten die bewaard zijn gebleven maken zij het Kruger National Park tot wat zij vandaag de dag is. U brengt de nacht door in Satara
Afstand: 120 km


Dag 5. Kruger National Park

Ook deze dag brengt u door in het prachtige nationale park. U reister verder naar het zuidelijke deel van het park. U verblijft in Berg-en-Dal.
Afstand: 70 km


Dag 6. Ezulwini, Swaziland

Vandaag reist u naar Swaziland, waar u in Ezulwini verblijft. De Ezulwini vallei wordt ook wel de Valley of Heaven genoemd. Het spirituele en culturele centrum van deze vallei is Lobamba. Hier zijn vele musea te bezichtigen.
Afstand: 250 km


Dag 7. Hluhluwe

Dag 7: Hluhluwe
Na het bezoek aan Swaziland reist u verder naar Hluhluwe-Umfolozi Park. Dit park is ouder dan het Kruger National Park, het is namelijk is 1895 opgericht en dus het oudste park van Zuid-Afrika. Het park is bekend door de wijze waarop het ontstaan van dit park het bestaan van de witte neushoorn heeft gered.
Afstand: 270 km

Dag 8. St. Lucia Wetlands

In St. Lucia Wetlands voelt u zich ongedwongen. Nijlpaarden en apen lopen gewoon over straat. De wetlands zijn internationaal beschermd. In de avond maakt u een schilpaddentour, op het strand gaat u op zoek naar de "Leatherback turtle" en de "Loggerhead turtle". U verblijft bij Cape Vidal.


Dag 9. Ballito

U reist verder naar Ballito, een kustplaatsje aan de North Coast of Dolphin Coast. Hier kunt u heerlijk uitrusten en bijkomen van de reis of een strandwandeling maken.
Afstand: 200 km